Ameland Airport Ballum, ook wel bekend als EHAL, is een klein vliegveld gelegen op het prachtige Waddeneiland Ameland. Het vliegveld is gelegen in het dorp Ballum, aan de westkant van het eiland. Het is een belangrijke toegangspoort voor toeristen die het eiland willen bezoeken en biedt tevens mogelijkheden voor recreatieve vluchten en zakelijk luchtverkeer.

Locatie

Ameland Airport Ballum is gelegen aan de Strandweg in Ballum, een pittoresk dorpje aan de westkust van Ameland. Het vliegveld ligt op slechts enkele kilometers afstand van de veerhaven van Ameland, waardoor het gemakkelijk bereikbaar is voor zowel eilandbewoners als bezoekers van buitenaf.

Bereikbaarheid

Ameland Airport Ballum is goed bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer. Vanaf de veerhaven van Ameland is het vliegveld binnen enkele minuten te bereiken met de auto. Daarnaast is er een bushalte nabij het vliegveld, waar regelmatig bussen stoppen die het hele eiland bedienen.

Indien je met de auto naar het vliegveld reist, zijn er voldoende parkeermogelijkheden beschikbaar. Het vliegveld beschikt over een ruime parkeerplaats waar bezoekers hun voertuig kunnen achterlaten tijdens hun verblijf op het eiland.

Aantal passagiers

Ameland Airport Ballum is een klein vliegveld en verwerkt jaarlijks een bescheiden aantal passagiers. Gemiddeld maken zo’n 10.000 passagiers per jaar gebruik van het vliegveld. Dit aantal is voornamelijk te danken aan de vele toeristen die het eiland bezoeken en gebruik maken van de mogelijkheid om per vliegtuig te reizen.

Wetenswaardigheden

– Ameland Airport Ballum beschikt over een grasbaan van 800 meter lang en 30 meter breed. Dit maakt het vliegveld geschikt voor kleine vliegtuigen en helikopters.

– Het vliegveld heeft een eigen vliegschool waar zowel beginners als ervaren piloten terecht kunnen voor vlieglessen en het behalen van diverse vliegbrevetten.

– Naast recreatieve vluchten en zakelijk luchtverkeer, wordt Ameland Airport Ballum ook regelmatig gebruikt voor medische vluchten en luchtvaarttrainingen.

– Het vliegveld beschikt over een gezellig restaurant waar bezoekers kunnen genieten van een hapje en drankje met uitzicht op de landingsbaan.

– Ameland Airport Ballum organiseert regelmatig evenementen en open dagen om het publiek kennis te laten maken met de wereld van de luchtvaart.

Kortom, Ameland Airport Ballum (EHAL) is een belangrijk vliegveld op het prachtige Waddeneiland Ameland. Met een goede bereikbaarheid, een bescheiden aantal passagiers en diverse wetenswaardigheden, is het vliegveld een belangrijke toegangspoort voor toeristen en een geliefde bestemming voor recreatieve vluchten en zakelijk luchtverkeer.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *