Vliegveld de Kooy EHKD is een klein vliegveld gelegen in Den Helder, Noord-Holland. Het vliegveld is voornamelijk bedoeld voor zakelijk en recreatief luchtverkeer. Hieronder vind je meer informatie over de locatie, bereikbaarheid, aantal passagiers en andere wetenswaardigheden van Vliegveld de Kooy EHKD.

Locatie

Vliegveld de Kooy EHKD is gelegen in Den Helder, een stad in de provincie Noord-Holland. Het vliegveld bevindt zich aan de westkust van Nederland, nabij de Noordzee. De locatie biedt prachtige uitzichten op zee en de omliggende natuur. Het vliegveld is omgeven door groene velden en is een ideale plek voor liefhebbers van vliegtuigen en luchtvaart.

Bereikbaarheid

Vliegveld de Kooy EHKD is goed bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer. Voor reizigers die met de auto komen, is er voldoende parkeergelegenheid beschikbaar bij het vliegveld. Het vliegveld is te bereiken via de N9 en de N99. Daarnaast is er ook een bushalte in de buurt van het vliegveld, waardoor reizigers gemakkelijk met het openbaar vervoer kunnen komen.

Aantal passagiers

Vliegveld de Kooy EHKD is een klein vliegveld en verwerkt daarom geen grote aantallen passagiers zoals de grotere luchthavens in Nederland. Het vliegveld richt zich voornamelijk op zakelijk en recreatief luchtverkeer. Jaarlijks passeren er ongeveer 10.000 passagiers het vliegveld. Dit relatief lage aantal passagiers zorgt voor een rustige en ontspannen sfeer op het vliegveld.

Wetenswaardigheden

– Vliegveld de Kooy EHKD is de thuisbasis van verschillende vliegclubs en vliegscholen. Hierdoor is het vliegveld een populaire bestemming voor piloten in opleiding en liefhebbers van de luchtvaart.

– Het vliegveld beschikt over een moderne terminal met faciliteiten zoals een restaurant, wachtruimtes en toiletten. Reizigers kunnen hier comfortabel wachten op hun vlucht.

– Vliegveld de Kooy EHKD heeft een start- en landingsbaan van 1.500 meter lang. Deze baan is geschikt voor verschillende soorten vliegtuigen, waaronder kleine privévliegtuigen en zakelijke jets.

– Het vliegveld organiseert regelmatig evenementen en open dagen waar bezoekers een kijkje kunnen nemen achter de schermen van de luchtvaart. Dit is een leuke activiteit voor zowel jong als oud.

– Vliegveld de Kooy EHKD heeft een goede reputatie op het gebied van veiligheid en service. Het vliegveld voldoet aan alle internationale veiligheidsnormen en het personeel staat altijd klaar om reizigers te helpen.

Al met al is Vliegveld de Kooy EHKD een klein maar gezellig vliegveld gelegen in Den Helder. Met een prachtige locatie, goede bereikbaarheid en een rustige sfeer is het vliegveld een ideale keuze voor zakelijke reizigers en liefhebbers van de luchtvaart. Of je nu wilt genieten van het uitzicht op zee, een vlucht wilt maken in een klein vliegtuig of gewoon nieuwsgierig bent naar de wereld van de luchtvaart, Vliegveld de Kooy EHKD biedt voor ieder wat wils.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *