Vliegveld Tivat is een internationaal vliegveld gelegen in de stad Tivat, Montenegro. Het vliegveld is een belangrijke toegangspoort tot de prachtige kustlijn van Montenegro en trekt jaarlijks duizenden toeristen aan. In dit artikel zullen we meer vertellen over de locatie, bereikbaarheid, aantal passagiers en andere wetenswaardigheden van Vliegveld Tivat.

Locatie

Vliegveld Tivat is gelegen in de stad Tivat, aan de Adriatische Zee. De stad Tivat is een populaire bestemming vanwege de prachtige stranden, historische bezienswaardigheden en de nabijheid van de beroemde Baai van Kotor. Het vliegveld ligt op ongeveer 3 kilometer afstand van het stadscentrum, waardoor het gemakkelijk bereikbaar is voor reizigers.

Bereikbaarheid

Vliegveld Tivat is goed bereikbaar met zowel het openbaar vervoer als met de auto. Er zijn regelmatige busverbindingen van en naar het vliegveld, waardoor reizigers gemakkelijk naar hun bestemming kunnen komen. Daarnaast zijn er ook verschillende autoverhuurbedrijven beschikbaar op het vliegveld, voor reizigers die liever met de auto reizen.

Aantal passagiers

Vliegveld Tivat verwerkt jaarlijks een aanzienlijk aantal passagiers. In 2019 werden er meer dan 1,2 miljoen passagiers vervoerd via het vliegveld. Dit aantal is de afgelopen jaren gestaag gegroeid, wat aantoont dat Vliegveld Tivat steeds populairder wordt als toegangspoort tot Montenegro.

Wetenswaardigheden

Naast de prachtige locatie en goede bereikbaarheid, zijn er nog enkele andere wetenswaardigheden over Vliegveld Tivat. Het vliegveld beschikt over moderne faciliteiten, waaronder restaurants, winkels en duty-free winkels. Hier kunnen reizigers genieten van een breed scala aan eten, drinken en winkelen voordat ze aan boord gaan van hun vlucht.

Daarnaast biedt Vliegveld Tivat ook verschillende diensten aan, zoals autoverhuur, geldwisselkantoren en reisinformatie. Hierdoor kunnen reizigers gemakkelijk hun reis plannen en eventuele benodigdheden regelen.

Tot slot is het belangrijk om te vermelden dat Vliegveld Tivat ook een belangrijke rol speelt in de economie van Montenegro. Het vliegveld zorgt voor werkgelegenheid en draagt bij aan de groei van het toerisme in het land.

Conclusie

Vliegveld Tivat is een belangrijk vliegveld gelegen in de stad Tivat, Montenegro. Met zijn prachtige locatie, goede bereikbaarheid en moderne faciliteiten trekt het vliegveld jaarlijks duizenden passagiers aan. Of je nu op zoek bent naar een strandvakantie, historische bezienswaardigheden wilt verkennen of gewoon wilt genieten van de prachtige natuur, Vliegveld Tivat is de perfecte toegangspoort tot Montenegro.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *