Luchthaven Rijeka (LDRI) is een internationale luchthaven gelegen in de stad Rijeka, Kroatië. Het is een belangrijk vliegveld in de regio Primorje-Gorski Kotar en bedient zowel binnenlandse als internationale vluchten. Het vliegveld is gelegen op het eiland Krk, op ongeveer 17 kilometer ten zuidoosten van het stadscentrum van Rijeka.

Locatie

De locatie van Luchthaven Rijeka (LDRI) op het eiland Krk biedt een prachtig uitzicht op de Adriatische Zee. Het eiland is verbonden met het vasteland door een brug, waardoor het vliegveld gemakkelijk bereikbaar is voor zowel reizigers als personeel. De nabijheid van de kust maakt het vliegveld ook aantrekkelijk voor toeristen die de regio willen verkennen.

Bereikbaarheid

Luchthaven Rijeka (LDRI) is goed bereikbaar met verschillende vervoersmiddelen. Reizigers kunnen gebruik maken van de snelweg A7, die direct naar het vliegveld leidt. Er zijn ook regelmatige busverbindingen van en naar het vliegveld, waardoor het gemakkelijk is om vanuit Rijeka en andere omliggende steden te reizen. Daarnaast zijn er voldoende parkeermogelijkheden beschikbaar voor zowel kort als lang parkeren.

Aantal passagiers

Luchthaven Rijeka (LDRI) heeft de afgelopen jaren een gestage groei in het aantal passagiers doorgemaakt. In 2019 verwelkomde het vliegveld meer dan 200.000 passagiers, een stijging van bijna 20% ten opzichte van het voorgaande jaar. Deze groei is mede te danken aan de toename van het aantal vluchten en bestemmingen die worden aangeboden door luchtvaartmaatschappijen die op het vliegveld opereren.

Wetenswaardigheden

– Luchthaven Rijeka (LDRI) heeft een moderne terminal met faciliteiten zoals winkels, restaurants en autoverhuur.
– Het vliegveld biedt zowel binnenlandse als internationale vluchten naar bestemmingen in Europa en daarbuiten.
– Luchthaven Rijeka (LDRI) is een belangrijke hub voor toeristen die de regio Primorje-Gorski Kotar willen verkennen.
– Het vliegveld heeft een landingsbaan van 2.500 meter, waardoor het geschikt is voor verschillende soorten vliegtuigen.
– Luchthaven Rijeka (LDRI) werkt samen met verschillende luchtvaartmaatschappijen, waaronder Ryanair, Croatia Airlines en Lufthansa.

Al met al is Luchthaven Rijeka (LDRI) een belangrijk vliegveld in Kroatië dat zowel binnenlandse als internationale reizigers bedient. Met een prachtige locatie op het eiland Krk en goede bereikbaarheid, is het vliegveld een ideale keuze voor reizigers die de regio Primorje-Gorski Kotar willen verkennen. Met de groeiende populariteit van het vliegveld en de toenemende aantal passagiers, zal Luchthaven Rijeka (LDRI) naar verwachting een belangrijke rol blijven spelen in de luchtvaartindustrie van Kroatië.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *