Luchthaven Pula (LDPL) is een internationale luchthaven gelegen in de stad Pula, in het prachtige land Kroatië. Het is de grootste luchthaven in de regio Istrië en speelt een belangrijke rol in het toerisme en de economie van het gebied. Met zijn moderne faciliteiten en uitstekende bereikbaarheid is Luchthaven Pula een populaire bestemming voor zowel binnenlandse als internationale reizigers.

Locatie

Luchthaven Pula is gelegen op het schiereiland Istrië, aan de Adriatische Zee. Het ligt op ongeveer 6 kilometer van het stadscentrum van Pula, waardoor het gemakkelijk bereikbaar is voor reizigers die de stad willen verkennen. De luchthaven is omgeven door prachtige natuurlijke landschappen en biedt een adembenemend uitzicht op de kustlijn van Istrië.

Bereikbaarheid

Luchthaven Pula is goed bereikbaar met verschillende vervoersmiddelen. Hier zijn enkele opties:

 • Auto: Reizigers kunnen de luchthaven bereiken via de snelweg A9, die Pula verbindt met andere steden in Kroatië. Er zijn voldoende parkeermogelijkheden beschikbaar voor zowel korte als lange termijn.
 • Bus: Er is een regelmatige busverbinding tussen de luchthaven en het stadscentrum van Pula. De bussen vertrekken op vaste tijden en bieden een betaalbare en handige manier om naar de luchthaven te reizen.
 • Taxi: Reizigers kunnen ook gebruik maken van taxi’s om naar de luchthaven te gaan. Er zijn taxistandplaatsen beschikbaar bij de luchthaven en in het stadscentrum van Pula.

Aantal passagiers

Luchthaven Pula verwelkomt jaarlijks een aanzienlijk aantal passagiers. In 2019 bedroeg het totale aantal passagiers ongeveer 800.000. Dit aantal is de afgelopen jaren gestaag gegroeid, wat aantoont dat de populariteit van de luchthaven blijft toenemen. Het merendeel van de passagiers zijn toeristen die naar Istrië reizen om te genieten van de prachtige stranden, historische bezienswaardigheden en de rijke cultuur van de regio.

Faciliteiten

Luchthaven Pula biedt een breed scala aan faciliteiten om het reizigerscomfort te garanderen. Enkele van de belangrijkste faciliteiten zijn:

 • Winkels en restaurants: Er zijn diverse winkels en restaurants beschikbaar op de luchthaven, waar reizigers kunnen genieten van een breed scala aan producten en gerechten.
 • Autoverhuur: Verschillende autoverhuurbedrijven hebben vestigingen op de luchthaven, waardoor reizigers gemakkelijk een auto kunnen huren om de regio te verkennen.
 • Bagageopslag: Voor reizigers die hun bagage willen opslaan, is er een bagageopslagfaciliteit beschikbaar op de luchthaven.
 • Wi-Fi: Gratis Wi-Fi is beschikbaar in de terminal, zodat reizigers verbonden kunnen blijven tijdens hun verblijf op de luchthaven.

Wetenswaardigheden

Naast de gebruikelijke faciliteiten zijn er ook enkele interessante wetenswaardigheden over Luchthaven Pula:

 • De luchthaven heeft een start- en landingsbaan van 3.000 meter, waardoor het geschikt is voor grote vliegtuigen.
 • Luchthaven Pula heeft een moderne terminal met een capaciteit van ongeveer 1,5 miljoen passagiers per jaar.
 • De luchthaven heeft directe vluchten naar verschillende Europese steden, waaronder Londen, Berlijn, Amsterdam en Rome.
 • Luchthaven Pula is een belangrijke hub voor luchtvaartmaatschappijen zoals Ryanair, easyJet en Croatia Airlines.
 • De luchthaven heeft verschillende prijzen gewonnen voor zijn uitstekende dienstverlening en faciliteiten.

Al met al is Luchthaven Pula (LDPL) een moderne en goed uitgeruste luchthaven die een belangrijke rol speelt in het toerisme en de economie van Istrië. Met zijn prachtige locatie, uitstekende bereikbaarheid en diverse faciliteiten is het een ideale keuze voor reizigers die deze prachtige regio willen verkennen.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *