Luchthaven Brač (LDSB) is een internationaal vliegveld gelegen op het eiland Brač in Kroatië. Het vliegveld is een belangrijke toegangspoort tot het eiland en biedt verschillende faciliteiten en diensten aan reizigers. Hieronder vind je meer informatie over de locatie, bereikbaarheid, aantal passagiers en andere wetenswaardigheden van Luchthaven Brač.

Locatie

Luchthaven Brač is gelegen in de stad Bol, aan de zuidkust van het eiland Brač. Het eiland is onderdeel van de Split-Dalmatië provincie en is een populaire toeristische bestemming vanwege zijn prachtige stranden, historische bezienswaardigheden en levendige sfeer. Het vliegveld ligt op ongeveer 14 kilometer afstand van de stad Supetar, de grootste stad van het eiland.

Bereikbaarheid

Het vliegveld is goed bereikbaar met verschillende vervoersmiddelen. Reizigers kunnen ervoor kiezen om met de auto naar het vliegveld te komen. Er zijn parkeerfaciliteiten beschikbaar voor zowel korte als lange termijn parkeren. Daarnaast is er een regelmatige busverbinding tussen het vliegveld en de belangrijkste steden op het eiland, zoals Supetar en Bol.

Daarnaast zijn er ook veerdiensten beschikbaar vanuit Split naar Supetar, waardoor reizigers de mogelijkheid hebben om met de veerboot naar het eiland te reizen en vervolgens met de bus of taxi naar het vliegveld te gaan. Deze veerdiensten zijn betrouwbaar en bieden een prachtig uitzicht op de Adriatische Zee tijdens de overtocht.

Aantal passagiers

Luchthaven Brač verwelkomt jaarlijks een aanzienlijk aantal passagiers. In 2019 bedroeg het aantal passagiers ongeveer 100.000. Het vliegveld heeft een capaciteit om zowel binnenlandse als internationale vluchten te verwerken. Verschillende luchtvaartmaatschappijen bieden vluchten aan naar Luchthaven Brač, waaronder Croatia Airlines, Trade Air en European Coastal Airlines.

Faciliteiten en diensten

Luchthaven Brač biedt verschillende faciliteiten en diensten aan om het reizigerscomfort te vergroten. Er is een cafetaria waar reizigers kunnen genieten van een hapje en een drankje. Daarnaast is er een souvenirwinkel waar toeristen lokale producten en souvenirs kunnen kopen om hun reis naar het eiland te herinneren.

Het vliegveld beschikt ook over een informatiebalie waar reizigers terecht kunnen voor vragen en assistentie. Er zijn toiletten en babyverzorgingsfaciliteiten beschikbaar voor gezinnen met jonge kinderen. Daarnaast is er gratis wifi beschikbaar in de terminal, zodat reizigers verbonden kunnen blijven tijdens hun verblijf op het vliegveld.

Conclusie

Luchthaven Brač (LDSB) is een belangrijk vliegveld op het eiland Brač in Kroatië. Het vliegveld biedt een gemakkelijke toegang tot het eiland en verwelkomt jaarlijks een aanzienlijk aantal passagiers. Met verschillende faciliteiten en diensten zorgt Luchthaven Brač ervoor dat reizigers comfortabel en goed verzorgd worden tijdens hun verblijf op het vliegveld. Of je nu op zoek bent naar een ontspannen strandvakantie of geïnteresseerd bent in de rijke geschiedenis van het eiland, Luchthaven Brač is de perfecte start van je avontuur op het prachtige eiland Brač.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *