Zadar Airport, ook bekend als LDZD, is een internationaal vliegveld gelegen in de buurt van Zadar, Kroatië. Het is een belangrijke luchthaven in de regio en trekt jaarlijks een groot aantal passagiers. In dit artikel zullen we meer te weten komen over de locatie, bereikbaarheid, aantal passagiers en andere interessante feiten over Zadar Airport.

Locatie

Zadar Airport is gelegen in het dorpje Zemunik Donji, op ongeveer 8 kilometer van het stadscentrum van Zadar. Het is strategisch gelegen aan de Adriatische kust, waardoor het een populaire bestemming is voor zowel toeristen als zakelijke reizigers. De luchthaven biedt gemakkelijke toegang tot de prachtige stranden en eilanden van de regio, evenals de historische stad Zadar.

Bereikbaarheid

Zadar Airport is goed bereikbaar met verschillende vervoersmiddelen. Hier zijn enkele opties:

  • Auto: De luchthaven is gemakkelijk bereikbaar via de snelweg A1, die Zadar verbindt met andere grote steden in Kroatië. Er zijn voldoende parkeermogelijkheden beschikbaar voor passagiers die met de auto komen.
  • Bus: Er zijn regelmatige busverbindingen tussen Zadar Airport en het stadscentrum van Zadar. De reistijd bedraagt ongeveer 20 minuten.
  • Taxi: Passagiers kunnen ook een taxi nemen vanaf de luchthaven naar hun bestemming. Er zijn taxistandplaatsen beschikbaar buiten de terminal.

Aantal passagiers

Zadar Airport heeft de afgelopen jaren een gestage groei in het aantal passagiers doorgemaakt. In 2019 verwelkomde de luchthaven meer dan 800.000 passagiers, een stijging ten opzichte van voorgaande jaren. Deze groei is te danken aan de toenemende populariteit van Zadar als toeristische bestemming, evenals de uitbreiding van het aantal luchtvaartmaatschappijen dat op de luchthaven vliegt.

Andere wetenswaardigheden

Naast het bieden van vliegverbindingen, biedt Zadar Airport ook verschillende faciliteiten en diensten aan passagiers. Enkele van deze voorzieningen zijn onder andere:

  • Winkels en restaurants: Er zijn diverse winkels en restaurants beschikbaar op de luchthaven, waar passagiers kunnen genieten van een maaltijd of souvenirs kunnen kopen.
  • Autoverhuur: Verschillende autoverhuurbedrijven hebben vestigingen op de luchthaven, waardoor passagiers gemakkelijk een auto kunnen huren om de regio te verkennen.
  • Wi-Fi: Gratis Wi-Fi is beschikbaar in de terminal, zodat passagiers verbonden kunnen blijven tijdens hun reis.
  • Bagage: Er zijn bagagekarren beschikbaar voor passagiers en er is een bagagedepot waar passagiers hun bagage kunnen achterlaten.

Kortom, Zadar Airport is een belangrijke luchthaven in Kroatië, gelegen in de buurt van de prachtige stad Zadar. Met goede bereikbaarheidsopties en een groeiend aantal passagiers, speelt de luchthaven een belangrijke rol in het faciliteren van reizen naar deze regio. Of je nu op zoek bent naar een strandvakantie of een culturele ervaring, Zadar Airport is een ideale toegangspoort tot de Adriatische kust.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *