Dubrovnik Airport, ook bekend als LDDU, is een internationaal vliegveld gelegen in de prachtige stad Dubrovnik, Kroatië. Het is een belangrijke luchthaven in het land en trekt jaarlijks een groot aantal passagiers. Hieronder vind je meer informatie over de locatie, bereikbaarheid, aantal passagiers en andere wetenswaardigheden van dit vliegveld.

Locatie

Dubrovnik Airport is gelegen in Čilipi, op ongeveer 20 kilometer ten zuidoosten van het stadscentrum van Dubrovnik. De luchthaven ligt in de buurt van de Adriatische Zee en biedt een prachtig uitzicht op de omliggende bergen en eilanden. De locatie van het vliegveld maakt het een ideale toegangspoort tot de populaire toeristische bestemming Dubrovnik en de omliggende regio.

Bereikbaarheid

Het vliegveld Dubrovnik Airport is goed bereikbaar met verschillende vervoersmiddelen. Hier zijn enkele opties:

  • Auto: Reizigers kunnen het vliegveld bereiken via de D8-snelweg, die Dubrovnik verbindt met andere steden in Kroatië.
  • Bus: Er zijn regelmatige busverbindingen tussen Dubrovnik Airport en het stadscentrum van Dubrovnik. De reistijd bedraagt ongeveer 30 minuten.
  • Taxi: Er zijn taxi’s beschikbaar bij het vliegveld voor het gemak van de reizigers.

Aantal passagiers

Dubrovnik Airport is een drukke luchthaven die jaarlijks een groot aantal passagiers bedient. In 2019 verwerkte het vliegveld meer dan 3 miljoen passagiers. Het aantal passagiers is de afgelopen jaren gestaag gegroeid, wat de populariteit van Dubrovnik als toeristische bestemming weerspiegelt.

Wetenswaardigheden

Hier zijn enkele interessante feiten en wetenswaardigheden over Dubrovnik Airport:

  • Dubrovnik Airport heeft een moderne terminal met faciliteiten zoals winkels, restaurants en lounges voor het comfort van de reizigers.
  • Het vliegveld biedt een breed scala aan binnenlandse en internationale vluchten, waardoor reizigers gemakkelijk naar verschillende bestemmingen kunnen vliegen.
  • Dubrovnik Airport speelde een belangrijke rol tijdens de oorlog in Kroatië in de jaren ’90. Het werd gebruikt als militaire basis en werd later hersteld en uitgebreid om aan de behoeften van de burgerluchtvaart te voldoen.
  • De luchthaven heeft verschillende luchtvaartmaatschappijen die er opereren, waaronder Croatia Airlines, easyJet, Ryanair en Turkish Airlines.
  • Dubrovnik Airport is een belangrijke economische motor voor de regio, omdat het werkgelegenheid biedt en bijdraagt aan het toerisme en de handel.

Al met al is Dubrovnik Airport een belangrijk vliegveld in Kroatië dat een essentiële rol speelt in het verbinden van reizigers met de prachtige stad Dubrovnik en de omliggende regio. Met zijn gunstige locatie, goede bereikbaarheid en moderne faciliteiten is het een populaire keuze voor zowel binnenlandse als internationale reizigers.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *