Vliegveld Split Airport (LDSP) is een internationaal vliegveld gelegen in Kroatië, ongeveer 24 kilometer ten westen van de stad Split. Het is het op een na drukste vliegveld van Kroatië en een belangrijke toegangspoort tot de populaire toeristische bestemmingen aan de Adriatische kust.

Locatie

Split Airport is gelegen in het dorp Kaštela, tussen de steden Trogir en Split. Het vliegveld ligt aan de oostelijke kust van het eiland Čiovo, dat via een brug verbonden is met het vasteland. De locatie biedt een prachtig uitzicht op de Adriatische Zee en de omliggende eilanden.

Bereikbaarheid

Het vliegveld is goed bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer. Er zijn verschillende buslijnen die regelmatig tussen het vliegveld en het centrum van Split rijden. Daarnaast zijn er ook taxi’s beschikbaar voor vervoer naar de stad en andere bestemmingen in de omgeving.

Reizigers die met de auto komen, kunnen gebruik maken van de parkeerfaciliteiten bij het vliegveld. Er zijn zowel kort- als langparkeermogelijkheden beschikbaar. Het vliegveld is goed bereikbaar via de snelweg A1, die Split verbindt met andere steden in Kroatië.

Aantal passagiers

Split Airport is de afgelopen jaren sterk gegroeid in populariteit en het aantal passagiers blijft stijgen. In 2019 verwelkomde het vliegveld meer dan 3,3 miljoen passagiers, een stijging van 8% ten opzichte van het voorgaande jaar. Deze groei is grotendeels te danken aan de toenemende populariteit van Split als toeristische bestemming.

Faciliteiten

Het vliegveld biedt een breed scala aan faciliteiten om het reizigerscomfort te garanderen. Er zijn verschillende winkels waar passagiers souvenirs, kleding en andere benodigdheden kunnen kopen. Daarnaast zijn er diverse restaurants en cafés waar reizigers kunnen genieten van een maaltijd of een drankje.

Split Airport beschikt ook over een aantal diensten voor passagiers met speciale behoeften, zoals rolstoeltoegankelijke faciliteiten en assistentie bij het in- en uitstappen van het vliegtuig. Er is ook een VIP-lounge beschikbaar voor passagiers die op zoek zijn naar extra comfort en privacy.

Bestemmingen

Vanaf Split Airport kunnen reizigers naar een groot aantal bestemmingen vliegen, zowel binnen Europa als daarbuiten. Enkele populaire bestemmingen zijn onder andere Londen, Amsterdam, Frankfurt, Rome en Barcelona. Daarnaast zijn er ook veel vluchten naar andere steden in Kroatië, zoals Zagreb, Dubrovnik en Zadar.

Split Airport is ook een belangrijk knooppunt voor reizigers die de nabijgelegen eilanden willen verkennen. Er zijn regelmatige veerdiensten en watertaxi’s beschikbaar om passagiers naar populaire eilanden zoals Hvar, Brač en Vis te brengen.

Conclusie

Vliegveld Split Airport (LDSP) is een belangrijk vliegveld in Kroatië en een belangrijke toegangspoort tot de populaire toeristische bestemmingen aan de Adriatische kust. Met een gunstige locatie, goede bereikbaarheid en een breed scala aan faciliteiten, biedt het vliegveld een comfortabele en handige reiservaring voor zowel binnenlandse als internationale reizigers.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *