Het vliegveld Venetië-Treviso, ook wel bekend als de Treviso Airport, is een belangrijk vliegveld in de regio Veneto in Italië. Het vliegveld ligt ongeveer 40 kilometer ten noorden van Venetië en is een populaire bestemming voor zowel toeristen als zakenreizigers.

Locatie

Het vliegveld Venetië-Treviso is gelegen in de stad Treviso, in de provincie Treviso. Treviso is een charmante stad met een rijke geschiedenis en prachtige architectuur. Het vliegveld zelf ligt net buiten het stadscentrum, waardoor het gemakkelijk bereikbaar is voor reizigers.

Bereikbaarheid

Het vliegveld Venetië-Treviso is goed bereikbaar met verschillende vervoersmiddelen. Hieronder volgt een overzicht:

  • Auto: Het vliegveld is bereikbaar via de snelweg A27. Er zijn voldoende parkeermogelijkheden bij het vliegveld voor zowel kort als lang parkeren.
  • Bus: Er zijn regelmatige busverbindingen tussen het vliegveld en het centrum van Treviso, evenals naar andere steden in de regio.
  • Trein: Het treinstation van Treviso ligt op ongeveer 3 kilometer afstand van het vliegveld. Vanaf hier kunt u gemakkelijk naar andere steden in Italië reizen.

Aantal passagiers

Het vliegveld Venetië-Treviso is de afgelopen jaren steeds populairder geworden. In 2019 verwerkte het vliegveld meer dan 3 miljoen passagiers. Deze stijgende trend zet zich voort, aangezien steeds meer reizigers de charme van Venetië en de omliggende regio ontdekken.

Wetenswaardigheden

Naast de bereikbaarheid en het aantal passagiers zijn er nog enkele andere wetenswaardigheden over het vliegveld Venetië-Treviso:

  • Lagekostenmaatschappijen: Het vliegveld is voornamelijk populair bij lagekostenmaatschappijen, zoals Ryanair en Wizz Air. Deze maatschappijen bieden vaak goedkope vluchten naar verschillende bestemmingen in Europa.
  • Faciliteiten: Het vliegveld beschikt over alle faciliteiten die u mag verwachten, waaronder restaurants, winkels en autoverhuur. Daarnaast is er gratis wifi beschikbaar voor alle passagiers.
  • Bestemmingen: Vanaf het vliegveld Venetië-Treviso kunt u naar verschillende bestemmingen vliegen, zowel binnen Italië als naar andere Europese steden. Populaire bestemmingen zijn onder andere Londen, Barcelona en Rome.

Al met al is het vliegveld Venetië-Treviso een belangrijke toegangspoort tot de regio Veneto. Met goede bereikbaarheid, een groeiend aantal passagiers en diverse faciliteiten, is het vliegveld een uitstekende keuze voor reizigers die Venetië en de omliggende regio willen verkennen.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *