Het vliegveld Bergamo-Orio al Serio, ook wel bekend als de luchthaven van Milaan, is een belangrijk vliegveld in Italië. Het is gelegen in de stad Bergamo, ongeveer 45 kilometer ten noordoosten van Milaan. Het vliegveld is vernoemd naar de nabijgelegen stad Orio al Serio.

Locatie

Het vliegveld Bergamo-Orio al Serio is gelegen in de regio Lombardije, in het noorden van Italië. Het is strategisch gelegen tussen de steden Bergamo en Milaan, waardoor het een populaire keuze is voor reizigers die deze steden willen bezoeken. Het vliegveld ligt op ongeveer 4 kilometer ten zuidoosten van het centrum van Bergamo.

Bereikbaarheid

Het vliegveld Bergamo-Orio al Serio is goed bereikbaar met verschillende vervoersmiddelen. Hieronder volgt een overzicht:

  • Auto: Het vliegveld is gemakkelijk te bereiken via de snelweg A4, die Milaan met Venetië verbindt. Er zijn voldoende parkeermogelijkheden bij het vliegveld.
  • Trein: Het treinstation van Bergamo ligt op ongeveer 5 kilometer van het vliegveld. Er rijden regelmatig treinen tussen Bergamo en Milaan, waardoor het vliegveld goed verbonden is met het Italiaanse spoornetwerk.
  • Bus: Er zijn verschillende buslijnen die het vliegveld verbinden met omliggende steden, waaronder Milaan. De reistijd met de bus naar Milaan bedraagt ongeveer 1 uur.

Aantal passagiers

Het vliegveld Bergamo-Orio al Serio is een van de drukste vliegvelden van Italië. In 2019 verwerkte het vliegveld meer dan 13 miljoen passagiers. Het is vooral populair bij budgetmaatschappijen, zoals Ryanair, die veel vluchten van en naar het vliegveld aanbieden.

Andere wetenswaardigheden

Naast de bereikbaarheid en het aantal passagiers zijn er nog enkele andere interessante feiten over het vliegveld Bergamo-Orio al Serio:

  • Het vliegveld heeft één terminalgebouw, dat is opgedeeld in twee secties: A en B.
  • Er zijn verschillende winkels, restaurants en cafés op het vliegveld, waar reizigers kunnen genieten van een hapje en een drankje.
  • Het vliegveld biedt ook verschillende diensten aan, zoals autoverhuur, geldautomaten en een postkantoor.
  • Er zijn diverse hotels in de buurt van het vliegveld, waardoor het een handige optie is voor reizigers die een vroege of late vlucht hebben.

Al met al is het vliegveld Bergamo-Orio al Serio een belangrijke luchthaven in Italië, die goed bereikbaar is en veel passagiers verwelkomt. Het is een ideale keuze voor reizigers die de steden Bergamo en Milaan willen verkennen, en biedt een breed scala aan faciliteiten en diensten voor een comfortabele reiservaring.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *