Het vliegveld Venetië Marco Polo is een belangrijke luchthaven in Italië, gelegen op het vasteland van Venetië. Het is vernoemd naar de beroemde ontdekkingsreiziger Marco Polo en is een belangrijke toegangspoort tot de prachtige stad Venetië en de omliggende regio.

Locatie

Het vliegveld Venetië Marco Polo ligt op ongeveer 8 kilometer ten noorden van het historische centrum van Venetië. Het is gelegen op het vasteland, in de gemeente Tessera. De luchthaven is gemakkelijk bereikbaar vanuit zowel Venetië als andere omliggende steden en dorpen.

Bereikbaarheid

Er zijn verschillende manieren om het vliegveld Venetië Marco Polo te bereiken. Hier zijn enkele van de meest populaire opties:

  • Met de auto: Het vliegveld is bereikbaar via de snelweg A27. Er zijn voldoende parkeermogelijkheden beschikbaar voor reizigers die met de auto komen.
  • Met de bus: Er zijn regelmatige busverbindingen tussen het vliegveld en het centrum van Venetië, evenals andere nabijgelegen steden en dorpen.
  • Met de trein: Het dichtstbijzijnde treinstation is Mestre, dat op ongeveer 10 kilometer afstand van het vliegveld ligt. Vanaf daar kunt u de bus nemen naar het vliegveld.
  • Met de watertaxi: Voor een unieke en schilderachtige ervaring kunt u ook een watertaxi nemen vanuit Venetië naar het vliegveld. Dit is een populaire optie voor toeristen.

Aantal passagiers

Het vliegveld Venetië Marco Polo is een drukke luchthaven met een groot aantal passagiers. In 2019 verwerkte de luchthaven meer dan 11 miljoen passagiers. Het is daarmee een van de drukste luchthavens van Italië.

Wetenswaardigheden

Hier zijn enkele interessante feiten en wetenswaardigheden over het vliegveld Venetië Marco Polo:

  • Het vliegveld werd geopend in 1961 en is vernoemd naar de beroemde Venetiaanse ontdekkingsreiziger Marco Polo.
  • Het is de belangrijkste hub voor luchtvaartmaatschappijen zoals Alitalia en easyJet.
  • De luchthaven heeft twee terminals: Terminal 1 en Terminal 2. Terminal 1 is de belangrijkste terminal en wordt gebruikt voor internationale vluchten, terwijl Terminal 2 voornamelijk wordt gebruikt voor chartervluchten en low-cost luchtvaartmaatschappijen.
  • Er zijn verschillende winkels, restaurants en cafés op de luchthaven, waar reizigers kunnen genieten van een breed scala aan eten, drinken en winkelen.
  • Het vliegveld biedt ook verschillende diensten en faciliteiten, waaronder geldautomaten, wisselkantoren, bagageopslag en een medisch centrum.

Het vliegveld Venetië Marco Polo is een belangrijke toegangspoort tot de prachtige stad Venetië en de omliggende regio. Met zijn gunstige locatie, goede bereikbaarheid en grote aantal passagiers is het een belangrijke speler in de Italiaanse luchtvaartindustrie.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *