Het vliegveld Milaan-Malpensa, ook wel bekend als Aeroporto di Milano-Malpensa in het Italiaans, is een belangrijk internationaal vliegveld gelegen in de regio Lombardije, in het noorden van Italië. Het vliegveld is gelegen op ongeveer 50 kilometer ten noordwesten van het centrum van Milaan.

Locatie

Vliegveld Milaan-Malpensa is gelegen in de provincie Varese, in de buurt van de stad Gallarate. Het vliegveld beslaat een oppervlakte van ongeveer 25 vierkante kilometer en heeft twee terminals: Terminal 1 en Terminal 2. Terminal 1 is de belangrijkste terminal en wordt gebruikt voor internationale vluchten, terwijl Terminal 2 voornamelijk wordt gebruikt door low-cost luchtvaartmaatschappijen.

Bereikbaarheid

Het vliegveld Milaan-Malpensa is goed bereikbaar met verschillende vervoersmiddelen. Hieronder volgt een opsomming van de mogelijkheden:

  • Auto: Het vliegveld is bereikbaar via de snelweg A8, die Milaan verbindt met Varese. Er zijn voldoende parkeermogelijkheden bij het vliegveld.
  • Trein: Er is een directe treinverbinding tussen het centraal station van Milaan en het vliegveld. De reistijd bedraagt ongeveer 40 minuten.
  • Bus: Verschillende busmaatschappijen bieden vervoer aan tussen het vliegveld en verschillende steden in de regio, waaronder Milaan, Turijn en Bergamo.

Aantal passagiers

Vliegveld Milaan-Malpensa is een van de drukste vliegvelden van Italië en verwerkt jaarlijks miljoenen passagiers. In 2019 bedroeg het aantal passagiers meer dan 28 miljoen. Het vliegveld heeft een capaciteit van ongeveer 32 miljoen passagiers per jaar.

Wetenswaardigheden

Naast de gebruikelijke faciliteiten zoals winkels, restaurants en duty-free winkels, biedt vliegveld Milaan-Malpensa ook enkele interessante wetenswaardigheden:

  • Malpensa Express: Dit is een snelle treinverbinding tussen het vliegveld en het centraal station van Milaan. De trein rijdt elke 30 minuten en de reistijd bedraagt ongeveer 40 minuten.
  • Terminal 2: Hoewel Terminal 1 de belangrijkste terminal is, heeft Terminal 2 ook enkele voorzieningen, waaronder winkels, restaurants en autoverhuurbedrijven.
  • Verbindingen met andere vliegvelden: Vliegveld Milaan-Malpensa heeft goede verbindingen met andere vliegvelden in de regio, waaronder Vliegveld Milaan-Linate en Vliegveld Bergamo-Orio al Serio.

Al met al is vliegveld Milaan-Malpensa een belangrijke luchthaven in Italië, die goed bereikbaar is en jaarlijks miljoenen passagiers verwelkomt. Of je nu op doorreis bent naar Milaan of de regio Lombardije wilt verkennen, dit vliegveld biedt voldoende faciliteiten en mogelijkheden voor een comfortabele reis.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *