Het vliegveld Cagliari, ook wel bekend als de Luchthaven Cagliari-Elmas, is een belangrijk vliegveld gelegen in de stad Cagliari, op het eiland Sardinië in Italië. Het vliegveld bedient de regio en is een belangrijke toegangspoort voor zowel toeristen als zakelijke reizigers.

Locatie

Het vliegveld Cagliari is gelegen op ongeveer 7 kilometer ten noordwesten van het stadscentrum van Cagliari. Het is strategisch gelegen aan de zuidkust van Sardinië, waardoor het gemakkelijk bereikbaar is voor reizigers die naar de populaire toeristische bestemmingen in de regio willen gaan.

Bereikbaarheid

Het vliegveld Cagliari is goed bereikbaar met verschillende vervoersmiddelen. Hier zijn enkele opties:

  • Auto: Reizigers kunnen het vliegveld bereiken via de SS130, die directe toegang biedt tot de luchthaven. Er zijn voldoende parkeermogelijkheden beschikbaar voor zowel korte als lange termijn.
  • Bus: Er zijn regelmatige busdiensten die het vliegveld verbinden met het stadscentrum van Cagliari en andere nabijgelegen steden. Dit is een handige en betaalbare optie voor reizigers zonder eigen vervoer.
  • Taxi: Er zijn taxi’s beschikbaar bij het vliegveld die reizigers naar hun bestemming kunnen brengen. Dit is een snelle en gemakkelijke optie, maar kan duurder zijn dan andere vervoersmiddelen.

Aantal passagiers

Het vliegveld Cagliari is een drukke luchthaven met een aanzienlijk aantal passagiers. In 2019 verwerkte het vliegveld meer dan 4 miljoen passagiers, waardoor het een van de drukste luchthavens van Sardinië is. Het aantal passagiers blijft jaarlijks groeien, wat de populariteit van de regio als toeristische bestemming weerspiegelt.

Wetenswaardigheden

Naast de bereikbaarheid en het aantal passagiers zijn er nog enkele andere interessante feiten over het vliegveld Cagliari:

  • Het vliegveld heeft één terminalgebouw met moderne faciliteiten, waaronder winkels, restaurants en lounges. Reizigers kunnen hier genieten van een breed scala aan voorzieningen en diensten.
  • Er zijn verschillende luchtvaartmaatschappijen die vluchten aanbieden van en naar het vliegveld Cagliari, waaronder zowel nationale als internationale maatschappijen. Dit zorgt voor een goede connectiviteit met andere steden en landen.
  • Het vliegveld Cagliari speelt een belangrijke rol in de economie van de regio, aangezien het zorgt voor werkgelegenheid en toeristische activiteiten stimuleert. Het draagt bij aan de groei van de lokale economie.
  • De luchthaven heeft verschillende faciliteiten voor reizigers met speciale behoeften, waaronder rolstoeltoegankelijke voorzieningen en assistentie bij het instappen en uitstappen van het vliegtuig.

Het vliegveld Cagliari is een belangrijke hub in de regio en biedt reizigers een gemakkelijke toegang tot de prachtige stranden, historische bezienswaardigheden en andere attracties van Sardinië. Met goede bereikbaarheid, moderne faciliteiten en een groeiend aantal passagiers, blijft het vliegveld een belangrijke speler in de luchtvaartindustrie van Italië.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *