Het vliegveld Napels, ook wel bekend als de Internationale Luchthaven van Napels, is een belangrijk vliegveld in Italië. Het is gelegen in de stad Napels, in de regio Campanië. Het vliegveld is een belangrijke toegangspoort tot de regio en trekt jaarlijks miljoenen passagiers van over de hele wereld.

Locatie

Het vliegveld Napels is gelegen op ongeveer 7 kilometer ten noordoosten van het stadscentrum van Napels. Het is gelegen in de gemeente Capodichino, vandaar dat het ook wel bekend staat als de Luchthaven van Capodichino. De locatie van het vliegveld is gunstig, omdat het dicht bij het stadscentrum ligt en goed bereikbaar is met het openbaar vervoer en de auto.

Bereikbaarheid

Het vliegveld Napels is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Er is een directe busverbinding tussen het vliegveld en het centraal station van Napels, genaamd Piazza Garibaldi. Deze buslijn, genaamd de Alibus, rijdt regelmatig en biedt een snelle en gemakkelijke manier om van en naar het vliegveld te reizen.

Daarnaast zijn er ook verschillende taxidiensten beschikbaar op het vliegveld, die passagiers naar hun bestemming kunnen brengen. Het is ook mogelijk om een auto te huren op het vliegveld, zodat je zelfstandig de regio kunt verkennen.

Aantal passagiers

Het vliegveld Napels is een druk vliegveld en verwerkt jaarlijks een groot aantal passagiers. In 2019 werden er meer dan 10 miljoen passagiers verwerkt op het vliegveld. Dit aantal is de afgelopen jaren gestaag gegroeid, wat aangeeft dat het vliegveld steeds populairder wordt als bestemming.

Wetenswaardigheden

Naast het feit dat het vliegveld Napels een belangrijke toegangspoort is tot de regio Campanië, zijn er ook enkele interessante wetenswaardigheden over het vliegveld zelf. Zo heeft het vliegveld een moderne terminal met verschillende faciliteiten, waaronder winkels, restaurants en lounges.

Daarnaast is het vliegveld ook bekend om zijn kunstcollectie. Er zijn verschillende kunstwerken te bewonderen op het vliegveld, waaronder schilderijen, sculpturen en installaties. Dit geeft het vliegveld een unieke en artistieke sfeer.

Verder biedt het vliegveld Napels ook verschillende vluchten naar bestemmingen over de hele wereld. Populaire bestemmingen vanaf het vliegveld zijn onder andere Rome, Milaan, Barcelona en Londen. Het vliegveld speelt dus een belangrijke rol in het verbinden van Napels met andere steden en landen.

Kortom, het vliegveld Napels is een belangrijk vliegveld in Italië, gelegen in de stad Napels. Het is goed bereikbaar en verwerkt jaarlijks miljoenen passagiers. Met zijn moderne faciliteiten en kunstcollectie biedt het vliegveld een aangename reiservaring. Of je nu op doorreis bent naar een andere bestemming of Napels zelf wilt verkennen, het vliegveld Napels is de ideale start- of eindpunt van je reis.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *