Vliegveld Alghero, ook wel bekend als Alghero-Fertilia Airport, is een internationaal vliegveld gelegen in de stad Alghero, op het eiland Sardinië in Italië. Het vliegveld is vernoemd naar de nabijgelegen stad Fertilia.

Locatie

Het vliegveld Alghero ligt op ongeveer 8 kilometer ten noordwesten van het stadscentrum van Alghero. Het is gelegen aan de westkust van Sardinië, waardoor het een populaire bestemming is voor toeristen die de prachtige stranden en historische bezienswaardigheden van het eiland willen verkennen.

Bereikbaarheid

Het vliegveld Alghero is goed bereikbaar met verschillende vervoersmiddelen. Hier zijn enkele opties:

  • Auto: Het vliegveld is gemakkelijk bereikbaar via de SS291-weg, die direct naar het stadscentrum van Alghero leidt. Er zijn parkeermogelijkheden beschikbaar op het vliegveld voor zowel korte als lange termijn.
  • Bus: Er zijn regelmatige busdiensten beschikbaar vanaf het vliegveld naar het stadscentrum van Alghero en andere nabijgelegen steden. De reistijd met de bus bedraagt ongeveer 20 minuten.
  • Taxi: Er zijn taxi’s beschikbaar buiten de terminal van het vliegveld. De rit naar het stadscentrum van Alghero duurt ongeveer 15 minuten, afhankelijk van het verkeer.

Aantal passagiers

Het vliegveld Alghero bedient jaarlijks een aanzienlijk aantal passagiers. In 2019 verwerkte het vliegveld meer dan 2 miljoen passagiers, waardoor het een van de drukste luchthavens van Sardinië is. Het aantal passagiers is de afgelopen jaren gestaag gegroeid, mede dankzij de toename van het toerisme op het eiland.

Wetenswaardigheden

Hier zijn enkele interessante feiten en wetenswaardigheden over het vliegveld Alghero:

  • Het vliegveld werd oorspronkelijk gebouwd als militaire basis tijdens de Tweede Wereldoorlog en werd later omgebouwd tot een civiel vliegveld.
  • Alghero-Fertilia Airport heeft één start- en landingsbaan en één terminalgebouw.
  • Het vliegveld biedt een breed scala aan faciliteiten en diensten, waaronder winkels, restaurants, autoverhuur en geldwisselkantoren.
  • Er zijn verschillende luchtvaartmaatschappijen die vluchten aanbieden van en naar het vliegveld Alghero, waaronder Ryanair, easyJet en Alitalia.
  • Het vliegveld Alghero is een belangrijke toegangspoort tot de prachtige regio van Noord-Sardinië, met zijn adembenemende landschappen, historische steden en pittoreske dorpjes.

Al met al is het vliegveld Alghero een belangrijke hub voor reizigers die Sardinië willen verkennen. Met zijn gunstige locatie, goede bereikbaarheid en moderne faciliteiten biedt het vliegveld een comfortabele en efficiënte reiservaring voor zowel binnenlandse als internationale passagiers.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *