Rome Ciampino Airport, ook wel bekend als Aeroporto di Roma-Ciampino Giovan Battista Pastine, is een van de twee internationale luchthavens die Rome bedient. Het is gelegen in Ciampino, een stad in de provincie Rome, Italië. Het vliegveld is vernoemd naar de Italiaanse luchtvaartpionier Giovan Battista Pastine.

Locatie

Het vliegveld Rome Ciampino ligt op ongeveer 15 kilometer ten zuidoosten van het centrum van Rome. Het is strategisch gelegen en biedt gemakkelijke toegang tot de stad en de omliggende regio’s. De luchthaven is goed verbonden met het openbaar vervoer en er zijn verschillende transportopties beschikbaar om van en naar het vliegveld te reizen.

Bereikbaarheid

Er zijn verschillende manieren om Rome Ciampino Airport te bereiken:

  • Met de trein: Het vliegveld heeft geen directe treinverbinding, maar reizigers kunnen de trein nemen naar het station Roma Termini in het centrum van Rome en vervolgens een bus of taxi nemen naar het vliegveld.
  • Met de bus: Er zijn regelmatige busdiensten die Rome Ciampino Airport verbinden met verschillende delen van Rome. Deze bussen bieden een handige en betaalbare manier om naar het vliegveld te reizen.
  • Met de taxi: Taxiservices zijn beschikbaar op het vliegveld en bieden een directe en comfortabele manier om naar uw bestemming te reizen. Het is echter belangrijk om op te merken dat taxi’s in Rome over het algemeen duurder zijn dan andere vormen van vervoer.
  • Met de auto: Reizigers die met de auto reizen, kunnen gebruikmaken van de parkeergelegenheid op het vliegveld. Rome Ciampino Airport is goed bereikbaar via de snelweg en er zijn verschillende autoverhuurbedrijven beschikbaar op de luchthaven.

Aantal passagiers

Rome Ciampino Airport is een drukke luchthaven en bedient jaarlijks miljoenen passagiers. In 2019 verwerkte de luchthaven meer dan 5,8 miljoen passagiers. Het aantal passagiers is de afgelopen jaren gestaag gegroeid, wat aantoont dat Rome Ciampino Airport een belangrijke rol speelt in de luchtvaartsector van Rome.

Andere wetenswaardigheden

Naast het bedienen van passagiersvluchten, wordt Rome Ciampino Airport ook gebruikt voor militaire doeleinden en als trainingsfaciliteit voor piloten. Het vliegveld heeft een lange geschiedenis en heeft in de loop der jaren verschillende renovaties en uitbreidingen ondergaan om aan de groeiende vraag te voldoen.

Op het vliegveld zijn er verschillende faciliteiten en voorzieningen beschikbaar voor reizigers, waaronder restaurants, winkels, geldautomaten en autoverhuur. Het vliegveld biedt ook gratis wifi en heeft speciale voorzieningen voor mindervalide passagiers.

Als u van plan bent om Rome te bezoeken, is Rome Ciampino Airport een handige en toegankelijke optie om naar de stad te reizen. Met goede verbindingen en een breed scala aan faciliteiten, zorgt het vliegveld ervoor dat uw reis naar Rome soepel en comfortabel verloopt.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *