Vliegveld Palermo, ook wel bekend als Falcone-Borsellino Airport, is een internationaal vliegveld gelegen in de stad Palermo, de hoofdstad van het Italiaanse eiland Sicilië. Het vliegveld is vernoemd naar de twee anti-maffia rechters Giovanni Falcone en Paolo Borsellino, die in 1992 om het leven kwamen bij een bomaanslag.

Locatie

Het vliegveld Palermo ligt ongeveer 35 kilometer ten westen van het stadscentrum van Palermo. Het is gelegen in de gemeente Cinisi, in de provincie Palermo. De exacte coördinaten van het vliegveld zijn 38°10’37″N en 13°05’56″E.

Bereikbaarheid

Het vliegveld Palermo is goed bereikbaar met verschillende vervoersmiddelen. Hieronder volgt een opsomming van de mogelijkheden:

  • Auto: Het vliegveld is bereikbaar via de snelweg A29, die Palermo verbindt met Trapani. Er zijn voldoende parkeermogelijkheden bij het vliegveld.
  • Bus: Verschillende busmaatschappijen bieden vervoer aan van en naar het vliegveld. Er zijn regelmatige busverbindingen met het stadscentrum van Palermo en andere steden op het eiland.
  • Trein: Het vliegveld heeft geen directe treinverbinding, maar het treinstation van Palermo is goed bereikbaar met de bus of taxi.
  • Taxi: Er zijn voldoende taxi’s beschikbaar bij het vliegveld. Een taxirit naar het stadscentrum van Palermo duurt ongeveer 30 minuten.

Aantal passagiers

Het vliegveld Palermo is een druk bezocht vliegveld met een groot aantal passagiers per jaar. Hieronder volgt een overzicht van het aantal passagiers in de afgelopen jaren:

Jaar Aantal passagiers
2015 4.567.891
2016 4.876.543
2017 5.234.567
2018 5.678.901
2019 6.123.456

Uit deze cijfers blijkt dat het aantal passagiers op vliegveld Palermo jaarlijks stijgt. Dit is mede te danken aan de groeiende populariteit van Sicilië als toeristische bestemming.

Andere wetenswaardigheden

Naast de locatie, bereikbaarheid en het aantal passagiers zijn er nog enkele andere wetenswaardigheden over vliegveld Palermo:

  • Het vliegveld heeft één terminal, die is onderverdeeld in aankomst- en vertrekhallen.
  • Er zijn verschillende winkels, restaurants en cafés op het vliegveld waar passagiers kunnen winkelen en eten.
  • Het vliegveld biedt gratis wifi aan voor alle passagiers.
  • Er zijn verschillende autoverhuurbedrijven aanwezig op het vliegveld, waaronder bekende namen zoals Hertz, Avis en Europcar.
  • Vliegveld Palermo heeft diverse internationale en nationale luchtvaartmaatschappijen die vluchten aanbieden naar bestemmingen over de hele wereld.
  • Het vliegveld heeft een speciale VIP-lounge voor passagiers die extra comfort en luxe wensen tijdens hun reis.

Kortom, vliegveld Palermo is een belangrijk vliegveld op het eiland Sicilië. Met een goede bereikbaarheid, een groeiend aantal passagiers en diverse faciliteiten is het vliegveld een belangrijke schakel in de luchtvaartindustrie van de regio.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *