Het vliegveld Genua, ook wel bekend als de Aeroporto di Genova-Sestri, is een belangrijk vliegveld gelegen in de prachtige stad Genua, Italië. Het vliegveld is een belangrijke toegangspoort tot de regio Ligurië en trekt jaarlijks duizenden passagiers van over de hele wereld.

Locatie

Het vliegveld Genua is gelegen in Sestri Ponente, een wijk in het westelijke deel van Genua. Het is gunstig gelegen op slechts 7 kilometer van het stadscentrum, waardoor het gemakkelijk bereikbaar is voor zowel inwoners als toeristen.

Bereikbaarheid

Het vliegveld Genua is goed bereikbaar met verschillende vervoersmiddelen. Hier zijn enkele opties:

 • Auto: Het vliegveld is bereikbaar via de snelweg A10, die Genua verbindt met andere steden in Italië.
 • Bus: Er zijn regelmatige busdiensten die het vliegveld verbinden met het stadscentrum en andere nabijgelegen steden.
 • Trein: Het treinstation van Sestri Ponente ligt op loopafstand van het vliegveld en biedt verbindingen naar verschillende bestemmingen in Italië.

Aantal passagiers

Het vliegveld Genua bedient jaarlijks een aanzienlijk aantal passagiers. In 2019 verwerkte het vliegveld meer dan 1,5 miljoen passagiers, waardoor het een van de drukste luchthavens van Italië is. Het aantal passagiers blijft jaarlijks groeien, dankzij de toenemende populariteit van Genua als toeristische bestemming.

Faciliteiten

Het vliegveld Genua biedt een breed scala aan faciliteiten om het verblijf van passagiers zo comfortabel mogelijk te maken. Enkele van de belangrijkste faciliteiten zijn:

 • Winkels en restaurants: Er zijn verschillende winkels en restaurants op het vliegveld waar passagiers kunnen genieten van een maaltijd of souvenirs kunnen kopen.
 • Autoverhuur: Verschillende autoverhuurbedrijven zijn beschikbaar op het vliegveld, waardoor passagiers gemakkelijk een auto kunnen huren om de regio te verkennen.
 • Gratis wifi: Passagiers kunnen gratis gebruikmaken van wifi op het vliegveld, zodat ze verbonden kunnen blijven tijdens hun reis.
 • Bagageopslag: Er is een bagageopslagfaciliteit beschikbaar voor passagiers die hun bagage veilig willen achterlaten tijdens een tussenstop in Genua.

Bezienswaardigheden in de buurt

Genua is een stad vol prachtige bezienswaardigheden en attracties. Enkele van de must-see plekken in de buurt van het vliegveld zijn:

 • Acquario di Genova: Dit is een van de grootste aquaria van Europa en biedt een fascinerende kijk op het onderwaterleven.
 • Palazzi dei Rolli: Deze prachtige paleizen staan op de werelderfgoedlijst van UNESCO en zijn een voorbeeld van de rijke geschiedenis en architectuur van Genua.
 • Genoa Cathedral: Deze prachtige kathedraal is een belangrijk religieus monument en biedt een adembenemend uitzicht over de stad vanaf de top.
 • Old Port of Genoa: Dit historische havengebied is nu een bruisende plek vol restaurants, winkels en entertainmentmogelijkheden.

Al met al is het vliegveld Genua een belangrijke toegangspoort tot de prachtige stad Genua en de regio Ligurië. Met goede bereikbaarheid, een groot aantal passagiers en een breed scala aan faciliteiten, is het vliegveld een ideale keuze voor reizigers die deze prachtige bestemming willen verkennen.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *