Het vliegveld Thessaloniki, ook wel bekend als de Internationale Luchthaven van Thessaloniki “Makedonia”, is de belangrijkste luchthaven van Noord-Griekenland. Het is gelegen in de regio Thermi, op ongeveer 15 kilometer ten zuidoosten van het stadscentrum van Thessaloniki.

Locatie

Het vliegveld Thessaloniki ligt in een strategische positie, waardoor het een belangrijk knooppunt is voor zowel binnenlandse als internationale vluchten. Het is gelegen aan de Egnatia Odos, de belangrijkste snelweg die Thessaloniki verbindt met andere grote steden in Griekenland.

De locatie van het vliegveld biedt reizigers gemakkelijke toegang tot de stad Thessaloniki en andere populaire toeristische bestemmingen in de regio. Het is ook gunstig gelegen voor reizigers die de nabijgelegen stranden van Chalkidiki willen verkennen.

Bereikbaarheid

Het vliegveld Thessaloniki is goed bereikbaar met verschillende vervoersmiddelen. Hier zijn enkele opties:

  • Auto: Reizigers kunnen het vliegveld bereiken via de Egnatia Odos. Er zijn voldoende parkeermogelijkheden beschikbaar voor zowel korte als lange termijn.
  • Bus: Er zijn regelmatige busdiensten die het vliegveld verbinden met het stadscentrum van Thessaloniki en andere omliggende steden.
  • Taxi: Taxi’s zijn direct beschikbaar buiten de aankomsthal van het vliegveld. Het is een handige optie voor reizigers die snel naar hun bestemming willen.

Aantal passagiers

Het vliegveld Thessaloniki is een drukke luchthaven met een aanzienlijk aantal passagiers. In 2019 verwerkte het vliegveld meer dan 6 miljoen passagiers, waardoor het een van de drukste luchthavens van Griekenland is.

De populariteit van het vliegveld is de afgelopen jaren gestaag gegroeid, mede dankzij de toename van het toerisme in de regio. Het biedt vluchten naar verschillende bestemmingen in Europa, het Midden-Oosten en andere delen van de wereld.

Wetenswaardigheden

Naast het bieden van uitstekende faciliteiten en diensten voor reizigers, heeft het vliegveld Thessaloniki ook enkele interessante wetenswaardigheden:

  • Het vliegveld is vernoemd naar de historische regio Makedonia, waar Thessaloniki deel van uitmaakt.
  • Het heeft een moderne terminal met diverse winkels, restaurants en lounges waar reizigers kunnen ontspannen en genieten van hun tijd op de luchthaven.
  • Er zijn regelmatige vluchten van en naar populaire bestemmingen zoals Athene, Istanbul, Frankfurt, Londen en Rome.
  • Het vliegveld heeft ook vrachtfaciliteiten en speelt een belangrijke rol in de logistieke sector van de regio.

Al met al is het vliegveld Thessaloniki een belangrijke toegangspoort tot Noord-Griekenland en biedt het reizigers een gemakkelijke en efficiënte manier om de regio te verkennen. Met zijn gunstige locatie, goede bereikbaarheid en uitgebreide faciliteiten is het een luchthaven die zeker de moeite waard is om te bezoeken.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *