Het vliegveld Kos, ook wel bekend als de Internationale Luchthaven van Kos-Hippocrates, is de belangrijkste luchthaven op het Griekse eiland Kos. Het vliegveld is gelegen in de buurt van de stad Antimachia, ongeveer 22 kilometer ten westen van de hoofdstad Kos-stad.

Locatie

Het vliegveld Kos ligt aan de noordelijke kust van het eiland, waardoor het een prachtig uitzicht biedt op de Egeïsche Zee. De locatie van het vliegveld maakt het gemakkelijk bereikbaar voor zowel toeristen als lokale bewoners.

Bereikbaarheid

Het vliegveld Kos is goed bereikbaar met verschillende vervoersmiddelen. Hier zijn enkele opties:

  • Auto: Het vliegveld is bereikbaar via de hoofdweg die Kos-stad verbindt met de rest van het eiland. Er zijn parkeerfaciliteiten beschikbaar voor reizigers die met de auto komen.
  • Bus: Er zijn regelmatige busdiensten van en naar het vliegveld, die aansluiten op de dienstregeling van de veerboten en andere belangrijke bestemmingen op het eiland.
  • Taxi: Reizigers kunnen ook een taxi nemen om van en naar het vliegveld te komen. Er zijn taxistandplaatsen beschikbaar bij de aankomsthal.

Aantal passagiers

Het vliegveld Kos is een drukke luchthaven die jaarlijks een groot aantal passagiers verwelkomt. In 2019 verwerkte het vliegveld meer dan 3 miljoen passagiers. Het aantal passagiers is sindsdien gestaag gegroeid, waardoor het vliegveld een belangrijke hub is geworden voor zowel binnenlandse als internationale vluchten.

Wetenswaardigheden

Naast de gebruikelijke faciliteiten die je op een luchthaven kunt verwachten, biedt het vliegveld Kos ook enkele interessante voorzieningen en attracties:

  • Duty-free winkels: Reizigers kunnen genieten van belastingvrij winkelen in de duty-free winkels op het vliegveld. Hier kunnen ze diverse producten kopen, waaronder parfums, cosmetica, alcoholische dranken en souvenirs.
  • Restaurants en cafés: Er zijn verschillende eetgelegenheden op het vliegveld waar reizigers kunnen genieten van Griekse gerechten en internationale cuisine.
  • Autoverhuur: Verschillende autoverhuurbedrijven hebben vestigingen op het vliegveld, waardoor reizigers gemakkelijk een auto kunnen huren om het eiland te verkennen.
  • Hotels in de buurt: Voor reizigers die een overnachting nodig hebben, zijn er diverse hotels en accommodaties in de buurt van het vliegveld Kos.

Het vliegveld Kos is een belangrijke toegangspoort tot het prachtige eiland Kos. Met zijn gunstige locatie, goede bereikbaarheid en diverse faciliteiten, zorgt het vliegveld ervoor dat reizigers comfortabel kunnen aankomen en vertrekken. Of je nu op vakantie gaat naar Kos of het eiland als tussenstop gebruikt, het vliegveld Kos biedt een uitstekende reiservaring.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *