Het vliegveld Mytilini, ook wel bekend als de Luchthaven van Mytilini, is een belangrijk vliegveld gelegen op het Griekse eiland Lesbos. Het is de belangrijkste toegangspoort tot het eiland en speelt een cruciale rol in het faciliteren van het toerisme en de economie van de regio.

Locatie

Het vliegveld Mytilini ligt ongeveer 8 kilometer ten zuiden van de stad Mytilini, de hoofdstad van Lesbos. Het is strategisch gelegen aan de oostkust van het eiland, waardoor het gemakkelijk bereikbaar is voor zowel binnenlandse als internationale reizigers.

Bereikbaarheid

Het vliegveld Mytilini is goed bereikbaar via verschillende vervoersmiddelen. Hier zijn enkele opties:

  • Vliegtuig: Verschillende luchtvaartmaatschappijen bieden directe vluchten aan naar het vliegveld Mytilini vanuit verschillende Europese steden, waaronder Amsterdam, Londen en Berlijn.
  • Auto: Het vliegveld is gemakkelijk bereikbaar met de auto via de hoofdwegen van het eiland. Er zijn parkeermogelijkheden beschikbaar voor reizigers die met de auto komen.
  • Openbaar vervoer: Er zijn regelmatige busdiensten beschikbaar vanaf het vliegveld naar verschillende bestemmingen op het eiland. Deze bussen bieden een betaalbare en handige manier om naar uw eindbestemming te reizen.
  • Taxi: Er zijn taxistandplaatsen beschikbaar buiten de terminal, waardoor reizigers gemakkelijk een taxi kunnen nemen naar hun gewenste bestemming.

Aantal passagiers

Het vliegveld Mytilini verwelkomt jaarlijks een aanzienlijk aantal passagiers. In 2019 bedroeg het aantal passagiers meer dan 600.000, wat aantoont dat het vliegveld een belangrijke rol speelt in het toerisme van Lesbos.

Wetenswaardigheden

Hier zijn enkele interessante feiten en wetenswaardigheden over het vliegveld Mytilini:

  • Het vliegveld heeft één start- en landingsbaan en één terminalgebouw.
  • Het is eigendom van en wordt beheerd door de Griekse overheid.
  • Er zijn verschillende faciliteiten beschikbaar op het vliegveld, waaronder winkels, restaurants, autoverhuur en geldwisselkantoren.
  • Het vliegveld biedt zowel binnenlandse als internationale vluchten aan, waardoor reizigers vanuit de hele wereld naar Lesbos kunnen komen.
  • Het is een belangrijke hub voor luchtvaartmaatschappijen die actief zijn in de regio, waardoor het eiland goed verbonden is met andere bestemmingen.

Het vliegveld Mytilini is een essentiële infrastructuur voor het eiland Lesbos en draagt bij aan de groei van het toerisme en de economie van de regio. Met zijn gunstige locatie, goede bereikbaarheid en moderne faciliteiten is het vliegveld een belangrijke schakel in het reizen naar en van het prachtige eiland Lesbos.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *