Vliegveld Araxos is een internationaal vliegveld gelegen in de regio West-Griekenland, in de buurt van de stad Patras. Het vliegveld is vernoemd naar het nabijgelegen dorp Araxos, dat op ongeveer 10 kilometer afstand ligt.

Locatie

Het vliegveld Araxos bevindt zich aan de westkust van Griekenland, in de regio Achaea. Het is gelegen op het schiereiland Peloponnesos, dat bekend staat om zijn prachtige stranden en historische bezienswaardigheden. Het vliegveld ligt op ongeveer 40 kilometer ten westen van de stad Patras, de derde grootste stad van Griekenland.

Bereikbaarheid

Vliegveld Araxos is goed bereikbaar met zowel het openbaar vervoer als met de auto. Er zijn regelmatige busverbindingen vanuit Patras naar het vliegveld, waardoor reizigers gemakkelijk van en naar de stad kunnen reizen. Daarnaast is er een ruime parkeergelegenheid beschikbaar voor reizigers die met de auto komen.

Aantal passagiers

Vliegveld Araxos is een relatief klein vliegveld en verwerkt jaarlijks een gemiddeld aantal passagiers. In 2019 werden er ongeveer 200.000 passagiers verwelkomd op het vliegveld. Het aantal passagiers kan variëren afhankelijk van het seizoen, aangezien het vliegveld voornamelijk wordt gebruikt door toeristen die de regio bezoeken.

Faciliteiten

Hoewel Vliegveld Araxos kleiner is dan sommige andere internationale luchthavens, biedt het nog steeds een aantal faciliteiten aan reizigers. Er is een cafetaria waar passagiers kunnen genieten van een hapje en een drankje, evenals een duty-free winkel waar ze belastingvrije producten kunnen kopen. Daarnaast is er een geldautomaat beschikbaar voor reizigers die contant geld nodig hebben.

Bestemmingen

Vliegveld Araxos biedt vluchten naar verschillende bestemmingen in Europa. Populaire bestemmingen zijn onder andere Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Nederland en België. Veel toeristen kiezen ervoor om naar Araxos te vliegen vanwege de nabijheid van prachtige stranden en historische bezienswaardigheden in de regio.

Wetenswaardigheden

– Het vliegveld Araxos is ook de thuisbasis van de Griekse luchtmachtbasis 116 Combat Wing.

– Het vliegveld heeft één start- en landingsbaan van 3.000 meter lang.

– In de zomermaanden zijn er regelmatig chartervluchten vanuit verschillende Europese landen naar Araxos.

– Het vliegveld ligt in de buurt van het oude Olympia, de geboorteplaats van de Olympische Spelen.

Al met al is Vliegveld Araxos een belangrijke toegangspoort tot de regio West-Griekenland. Met zijn gunstige locatie, goede bereikbaarheid en diverse bestemmingen, trekt het vliegveld jaarlijks vele toeristen aan die willen genieten van al het moois dat de regio te bieden heeft.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *