Het vliegveld Santorini, ook wel bekend als de Thira Airport, is het belangrijkste vliegveld van het Griekse eiland Santorini. Het vliegveld is gelegen aan de oostkust van het eiland, nabij de stad Kamari.

Locatie

Het vliegveld Santorini ligt op ongeveer 6 kilometer ten zuidoosten van de hoofdstad Fira. Het is strategisch gelegen aan de oostkust van het eiland, waardoor het gemakkelijk bereikbaar is vanuit verschillende delen van Santorini.

Bereikbaarheid

Het vliegveld Santorini is goed bereikbaar met zowel het openbaar vervoer als met de auto. Er zijn regelmatige busverbindingen vanuit Fira en andere steden op het eiland naar het vliegveld. Daarnaast zijn er ook taxi’s beschikbaar die reizigers naar het vliegveld kunnen brengen.

Als je liever met de auto reist, kun je gebruik maken van de parkeergelegenheid bij het vliegveld. Er zijn voldoende parkeerplaatsen beschikbaar voor zowel korte als lange termijn parkeren.

Aantal passagiers

Het vliegveld Santorini is een populaire bestemming voor zowel binnenlandse als internationale reizigers. Jaarlijks verwelkomt het vliegveld miljoenen passagiers. In 2019 werden er meer dan 2,3 miljoen passagiers verwerkt op het vliegveld Santorini.

Faciliteiten

Het vliegveld Santorini beschikt over verschillende faciliteiten om het reizigers zo comfortabel mogelijk te maken. Er zijn diverse winkels waar je souvenirs, kleding en lokale producten kunt kopen. Daarnaast zijn er ook restaurants en cafés waar je kunt genieten van een maaltijd of een drankje.

Verder zijn er ook geldautomaten, wisselkantoren en een postkantoor aanwezig op het vliegveld. Voor reizigers die behoefte hebben aan toegankelijkheidsvoorzieningen, zijn er ook faciliteiten beschikbaar, zoals rolstoeltoegankelijke toiletten en liften.

Bestemmingen

Het vliegveld Santorini biedt vluchten naar verschillende bestemmingen in Griekenland en andere Europese landen. Populaire bestemmingen zijn onder andere Athene, Thessaloniki, Heraklion, Rome, Londen en Parijs.

Daarnaast zijn er ook seizoensgebonden vluchten naar andere populaire vakantiebestemmingen, zoals Ibiza, Barcelona en Amsterdam. Het vliegveld Santorini is vooral in de zomermaanden erg druk vanwege de toestroom van toeristen die het eiland bezoeken.

Conclusie

Het vliegveld Santorini is een belangrijke toegangspoort tot het prachtige eiland Santorini. Met zijn gunstige ligging, goede bereikbaarheid en diverse faciliteiten, zorgt het vliegveld ervoor dat reizigers comfortabel kunnen aankomen en vertrekken.

Of je nu een binnenlandse of internationale reiziger bent, het vliegveld Santorini biedt vluchten naar verschillende bestemmingen, waardoor het een ideale keuze is voor zowel vakantiegangers als zakenreizigers.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *