Het vliegveld Chania, ook wel bekend als de Internationale Luchthaven van Chania, is een belangrijk vliegveld gelegen in het westen van het prachtige Griekse eiland Kreta. Het vliegveld is vernoemd naar de nabijgelegen stad Chania, die op ongeveer 14 kilometer afstand ligt.

Locatie

Het vliegveld Chania ligt aan de noordwestkust van Kreta, een van de meest populaire toeristische bestemmingen in Griekenland. De locatie van het vliegveld biedt reizigers gemakkelijke toegang tot de vele prachtige stranden, historische bezienswaardigheden en charmante dorpjes in de omgeving.

Bereikbaarheid

Het vliegveld Chania is goed bereikbaar met verschillende vervoersmiddelen. Hier zijn enkele opties:

  • Vliegtuig: Het vliegveld Chania wordt bediend door zowel binnenlandse als internationale luchtvaartmaatschappijen. Er zijn directe vluchten vanuit verschillende Europese steden, waaronder Amsterdam, Londen en Berlijn.
  • Auto: Het vliegveld Chania is gemakkelijk bereikbaar met de auto via de nationale weg. Er zijn voldoende parkeermogelijkheden beschikbaar voor reizigers die met de auto komen.
  • Openbaar vervoer: Er zijn regelmatige busdiensten van en naar het vliegveld Chania. Deze bussen bieden een betaalbare en handige manier om naar verschillende bestemmingen op Kreta te reizen.

Aantal passagiers

Het vliegveld Chania is een drukke luchthaven met een aanzienlijk aantal passagiers. In 2019 verwerkte het vliegveld meer dan 3 miljoen passagiers, waardoor het een van de drukste luchthavens van Griekenland is. Het aantal passagiers blijft jaarlijks groeien, wat de populariteit van Kreta als vakantiebestemming weerspiegelt.

Wetenswaardigheden

Hier zijn enkele interessante feiten en wetenswaardigheden over het vliegveld Chania:

  • Het vliegveld heeft één start- en landingsbaan en een modern terminalgebouw dat voldoet aan internationale normen.
  • Er zijn verschillende winkels, restaurants en cafés op het vliegveld waar reizigers kunnen genieten van eten, drinken en winkelen.
  • Het vliegveld Chania biedt ook verschillende diensten aan, waaronder autoverhuur, geldwisselkantoren en reisinformatiebalies.
  • Er zijn regelmatige vluchten van en naar andere Griekse eilanden, waardoor het vliegveld Chania een belangrijk knooppunt is voor binnenlands vliegverkeer.
  • Het vliegveld Chania ligt dicht bij enkele van de meest populaire toeristische bestemmingen van Kreta, waaronder de oude stad Chania, de Samariakloof en de stranden van Balos en Elafonisi.

Het vliegveld Chania is een essentiële toegangspoort tot het prachtige eiland Kreta. Met zijn gunstige locatie, goede bereikbaarheid en moderne faciliteiten is het vliegveld een belangrijk knooppunt voor zowel binnenlandse als internationale reizigers. Of je nu op zoek bent naar zon, zee, cultuur of avontuur, Kreta en het vliegveld Chania hebben het allemaal te bieden.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *