Het vliegveld Grenoble-Isère, ook wel bekend als Grenoble Alpes Isère Airport, is een internationaal vliegveld gelegen in Frankrijk. Het vliegveld is gelegen in de regio Auvergne-Rhône-Alpes, ongeveer 40 kilometer ten noordwesten van Grenoble.

Locatie

Het vliegveld Grenoble-Isère is gelegen in de gemeente Saint-Étienne-de-Saint-Geoirs, in het departement Isère. De locatie van het vliegveld biedt gemakkelijke toegang tot verschillende populaire skigebieden in de Franse Alpen, zoals Les Deux Alpes en Alpe d’Huez.

Bereikbaarheid

Het vliegveld Grenoble-Isère is goed bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer. Voor reizigers die met de auto komen, is er voldoende parkeergelegenheid beschikbaar op het vliegveld. Daarnaast zijn er ook verschillende busdiensten die het vliegveld verbinden met omliggende steden en skigebieden.

Reizigers die liever met het openbaar vervoer reizen, kunnen gebruikmaken van treinen die naar het nabijgelegen treinstation van Grenoble rijden. Vanaf daar kunnen ze vervolgens een bus nemen naar het vliegveld. Er zijn ook directe busverbindingen vanuit Lyon en andere omliggende steden.

Aantal passagiers

Het vliegveld Grenoble-Isère verwelkomt jaarlijks een aanzienlijk aantal passagiers. In 2019 bedroeg het aantal passagiers ongeveer 456.000. Dit aantal kan variëren afhankelijk van het seizoen, aangezien het vliegveld vooral populair is onder wintersportliefhebbers.

Wetenswaardigheden

– Het vliegveld Grenoble-Isère heeft een moderne terminal met verschillende faciliteiten voor reizigers, waaronder restaurants, winkels en autoverhuur.

– Het vliegveld is een belangrijke toegangspoort tot de Franse Alpen en trekt daardoor veel toeristen die willen genieten van de prachtige natuur en de vele outdooractiviteiten in de regio.

– Grenoble, de dichtstbijzijnde grote stad, biedt een breed scala aan culturele bezienswaardigheden, zoals musea, historische gebouwen en gezellige straatjes met winkels en restaurants.

– Het vliegveld Grenoble-Isère heeft ook een aantal luchtvaartmaatschappijen die regelmatig vluchten aanbieden naar verschillende bestemmingen in Europa, waaronder Londen, Dublin en Barcelona.

Al met al is het vliegveld Grenoble-Isère een belangrijke hub voor reizigers die de Franse Alpen willen verkennen. Met goede bereikbaarheid, een moderne terminal en een breed scala aan bestemmingen, is het vliegveld een ideale keuze voor zowel wintersportliefhebbers als natuurliefhebbers die willen genieten van al het moois dat de regio te bieden heeft.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *