Het vliegveld Tallinn Lennart Meri, vernoemd naar de voormalige president van Estland, is het belangrijkste internationale vliegveld van Estland. Het is gelegen in de hoofdstad Tallinn, aan de kust van de Baltische Zee. Het vliegveld is een belangrijke hub voor zowel binnenlandse als internationale vluchten en speelt een cruciale rol in de connectiviteit van Estland met de rest van de wereld.

Locatie

Het vliegveld Tallinn Lennart Meri ligt op ongeveer 4 kilometer ten zuidoosten van het stadscentrum van Tallinn. De exacte locatie is Tartu maantee 101, 10112 Tallinn, Estland. Door de nabijheid van het stadscentrum is het vliegveld gemakkelijk bereikbaar voor zowel inwoners als toeristen.

Bereikbaarheid

Het vliegveld Tallinn Lennart Meri is goed bereikbaar met verschillende vervoersmiddelen. Hier zijn enkele opties:

  • Auto: Het vliegveld is bereikbaar via de Tartu maantee, een belangrijke verkeersader in Tallinn. Er zijn voldoende parkeermogelijkheden beschikbaar voor zowel kort als lang parkeren.
  • Openbaar vervoer: Het vliegveld is verbonden met het openbaar vervoersnetwerk van Tallinn. Er zijn regelmatige busverbindingen van en naar het stadscentrum en andere delen van de stad.
  • Taxi: Er zijn verschillende taxibedrijven die diensten aanbieden van en naar het vliegveld. Dit is een handige optie voor reizigers met veel bagage of voor diegenen die geen gebruik willen maken van het openbaar vervoer.

Aantal passagiers

Het vliegveld Tallinn Lennart Meri heeft de afgelopen jaren een gestage groei in het aantal passagiers doorgemaakt. In 2019 bedroeg het totale aantal passagiers meer dan 3 miljoen. Deze groei is te danken aan de toenemende populariteit van Estland als toeristische bestemming en de groeiende economie van het land.

Andere wetenswaardigheden

Naast het faciliteren van vluchten, biedt het vliegveld Tallinn Lennart Meri ook verschillende diensten en faciliteiten aan passagiers. Enkele van deze wetenswaardigheden zijn:

  • Winkels en restaurants: Het vliegveld heeft een breed scala aan winkels en restaurants waar passagiers kunnen winkelen en genieten van maaltijden en snacks.
  • Autoverhuur: Verschillende autoverhuurbedrijven hebben vestigingen op het vliegveld, waardoor passagiers gemakkelijk een auto kunnen huren om de stad en het land te verkennen.
  • Hotels: In de directe omgeving van het vliegveld zijn verschillende hotels beschikbaar voor reizigers die een overnachting nodig hebben.
  • WiFi: Het vliegveld biedt gratis WiFi aan passagiers, zodat ze verbonden kunnen blijven tijdens hun reis.

Het vliegveld Tallinn Lennart Meri is een belangrijke toegangspoort tot Estland en speelt een cruciale rol in het vergemakkelijken van reizen naar en vanuit het land. Met zijn gunstige locatie, goede bereikbaarheid en groeiend aantal passagiers is het vliegveld een essentieel onderdeel van de infrastructuur van Estland.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *