Het vliegveld München Franz Josef Strauß, ook wel bekend als de luchthaven van München, is een internationaal vliegveld gelegen in Duitsland. Het is vernoemd naar de voormalige minister-president van Beieren, Franz Josef Strauß. Het vliegveld is een belangrijk knooppunt voor zowel binnenlandse als internationale vluchten en is de op een na drukste luchthaven van Duitsland.

Locatie

Het vliegveld München Franz Josef Strauß is gelegen in de gemeente Oberding, op ongeveer 28 kilometer ten noordoosten van het centrum van München. Het is strategisch gelegen nabij de snelweg A92, waardoor het gemakkelijk bereikbaar is met de auto. Daarnaast is er een uitgebreid openbaar vervoersnetwerk dat het vliegveld verbindt met het stadscentrum en andere delen van Beieren.

Bereikbaarheid

Met de auto is het vliegveld München Franz Josef Strauß gemakkelijk te bereiken via de snelweg A92. Er zijn voldoende parkeermogelijkheden beschikbaar, waaronder parkeergarages en parkeerterreinen. Daarnaast zijn er verschillende carpool- en taxidiensten beschikbaar voor passagiers die geen eigen vervoer hebben.

Het openbaar vervoer biedt ook uitstekende verbindingen naar het vliegveld. Er zijn regelmatige trein- en busdiensten die het vliegveld verbinden met het centraal station van München en andere belangrijke steden in de regio. Daarnaast is er een directe S-Bahn-verbinding die passagiers snel en gemakkelijk naar het vliegveld brengt.

Aantal passagiers

Het vliegveld München Franz Josef Strauß verwelkomt jaarlijks miljoenen passagiers. In 2019 bedroeg het aantal passagiers meer dan 47 miljoen, waarmee het de op een na drukste luchthaven van Duitsland is. Het vliegveld heeft twee terminals die zorgen voor een efficiënte afhandeling van passagiers en bagage.

Faciliteiten

Het vliegveld München Franz Josef Strauß biedt een breed scala aan faciliteiten om het verblijf van passagiers zo comfortabel mogelijk te maken. Er zijn tal van winkels, restaurants en cafés waar passagiers kunnen winkelen en genieten van een maaltijd of drankje. Daarnaast zijn er ook lounges, geldautomaten, wisselkantoren en bagageopslagfaciliteiten beschikbaar.

Het vliegveld beschikt ook over uitstekende voorzieningen voor zakelijke reizigers, waaronder vergaderzalen, conferentiefaciliteiten en draadloos internet. Er zijn ook verschillende hotels in de buurt van het vliegveld voor passagiers die een overnachting nodig hebben.

Bestemmingen

Het vliegveld München Franz Josef Strauß biedt vluchten naar een breed scala aan bestemmingen over de hele wereld. Er zijn regelmatige vluchten naar populaire Europese steden zoals Londen, Parijs, Rome en Barcelona. Daarnaast zijn er ook intercontinentale vluchten naar bestemmingen zoals New York, Dubai, Tokio en Singapore.

Passagiers kunnen kiezen uit verschillende luchtvaartmaatschappijen die opereren vanaf het vliegveld München Franz Josef Strauß, waaronder Lufthansa, Air France, British Airways en Emirates. Het vliegveld biedt ook vrachtvluchten en chartervluchten aan.

Conclusie

Het vliegveld München Franz Josef Strauß is een belangrijk vliegveld in Duitsland en biedt uitstekende faciliteiten en verbindingen voor zowel binnenlandse als internationale reizigers. Met een gunstige locatie, goede bereikbaarheid en een breed scala aan bestemmingen, is het vliegveld een populaire keuze voor zowel zakenreizigers als vakantiegangers.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *