Vliegveld Bremen, ook wel bekend als Flughafen Bremen, is een internationaal vliegveld gelegen in de stad Bremen, Duitsland. Het vliegveld is een belangrijk knooppunt voor zowel zakelijke als recreatieve reizigers en biedt een breed scala aan bestemmingen binnen Europa en daarbuiten.

Locatie

Het vliegveld Bremen is gelegen in het noordwesten van Duitsland, op ongeveer 3,5 kilometer ten zuidwesten van het stadscentrum van Bremen. De exacte locatie van het vliegveld is Flughafenallee 20, 28199 Bremen.

Bereikbaarheid

Het vliegveld Bremen is gemakkelijk bereikbaar met verschillende vervoersmiddelen. Hieronder volgt een overzicht van de mogelijkheden:

 • Auto: Het vliegveld is bereikbaar via de snelweg A1, afrit 55 (Bremen-Arsten). Volg de borden naar het vliegveld.
 • Openbaar vervoer: Er zijn regelmatige busverbindingen tussen het vliegveld en het stadscentrum van Bremen. Buslijn 52 brengt reizigers rechtstreeks naar het vliegveld.
 • Taxi: Er zijn taxistandplaatsen beschikbaar bij de aankomsthal van het vliegveld. Een taxirit naar het stadscentrum van Bremen duurt ongeveer 15 minuten.

Aantal passagiers

Het vliegveld Bremen verwelkomt jaarlijks een aanzienlijk aantal passagiers. In 2019 bedroeg het totale aantal passagiers ongeveer 2,7 miljoen. Dit aantal kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals economische omstandigheden en de beschikbaarheid van vluchten.

Faciliteiten

Het vliegveld Bremen biedt een breed scala aan faciliteiten om het reizigerscomfort te garanderen. Enkele van de belangrijkste faciliteiten zijn:

 • Winkels en restaurants: Er zijn diverse winkels en restaurants beschikbaar op het vliegveld, waar reizigers kunnen genieten van een breed scala aan producten en gerechten.
 • Autoverhuur: Verschillende autoverhuurbedrijven hebben vestigingen op het vliegveld, waardoor reizigers gemakkelijk een auto kunnen huren voor hun verblijf in Bremen.
 • Bagageopslag: Voor reizigers die hun bagage willen opslaan, is er een bagageopslagfaciliteit beschikbaar op het vliegveld.
 • Wifi: Het vliegveld biedt gratis wifi aan voor alle passagiers, zodat zij verbonden kunnen blijven tijdens hun reis.
 • Parkeergelegenheid: Er zijn verschillende parkeermogelijkheden beschikbaar op het vliegveld, waaronder kort parkeren, lang parkeren en valet parking.

Bestemmingen

Het vliegveld Bremen biedt vluchten naar een breed scala aan bestemmingen binnen Europa en daarbuiten. Enkele populaire bestemmingen zijn:

 • Amsterdam, Nederland
 • Londen, Verenigd Koninkrijk
 • Mallorca, Spanje
 • Istanbul, Turkije
 • Wenen, Oostenrijk
 • Rome, Italië

Dit is slechts een greep uit de vele bestemmingen die bereikbaar zijn vanaf het vliegveld Bremen. Het vliegveld biedt regelmatige vluchten naar zowel grote steden als populaire vakantiebestemmingen.

Conclusie

Het vliegveld Bremen is een belangrijk vliegveld in het noordwesten van Duitsland. Met een gunstige locatie, goede bereikbaarheid en een breed scala aan faciliteiten, is het vliegveld een populaire keuze voor zowel zakelijke als recreatieve reizigers. Of je nu op zoek bent naar een stedentrip of een ontspannen vakantie, het vliegveld Bremen biedt vluchten naar diverse bestemmingen binnen Europa en daarbuiten. Met zijn moderne voorzieningen en vriendelijke sfeer zorgt het vliegveld ervoor dat reizigers comfortabel en efficiënt kunnen reizen. Dus, als je van plan bent om naar Bremen te reizen, overweeg dan zeker om gebruik te maken van het vliegveld Bremen voor een aangename reiservaring.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *