Het vliegveld Frankfurt-Hahn, gelegen in Duitsland, is een belangrijk luchthaven voor zowel passagiers- als vrachtvervoer. Het vliegveld is gelegen in de Hunsrück regio, op ongeveer 120 kilometer ten westen van Frankfurt am Main.

Locatie

Frankfurt-Hahn Airport is gelegen in de buurt van de stad Kirchberg, in de deelstaat Rijnland-Palts. Het vliegveld is omgeven door prachtige natuur, met glooiende heuvels en schilderachtige dorpjes in de omgeving. De locatie biedt reizigers een rustige en ontspannen omgeving, ver weg van de drukte van de stad.

Bereikbaarheid

Het vliegveld Frankfurt-Hahn is goed bereikbaar met verschillende vervoersmiddelen. Hieronder volgen enkele opties:

  • Auto: Het vliegveld is gemakkelijk te bereiken via de snelweg A61. Er zijn voldoende parkeermogelijkheden beschikbaar voor zowel korte als lange termijn.
  • Bus: Er zijn regelmatige busverbindingen tussen het vliegveld en omliggende steden, zoals Frankfurt, Mainz en Trier.
  • Trein: Het dichtstbijzijnde treinstation is in Kirchberg, op ongeveer 10 kilometer afstand van het vliegveld. Vanaf daar kunt u de bus nemen naar het vliegveld.

Aantal passagiers

Frankfurt-Hahn Airport is een populaire keuze voor zowel budgetreizigers als luchtvaartmaatschappijen. Het vliegveld verwerkt jaarlijks miljoenen passagiers. In 2019 bedroeg het aantal passagiers meer dan 2 miljoen. Het vliegveld biedt vluchten naar bestemmingen in Europa, Noord-Afrika en het Midden-Oosten.

Wetenswaardigheden

Naast het bieden van vliegverbindingen, heeft Frankfurt-Hahn Airport ook verschillende faciliteiten en voorzieningen voor reizigers. Enkele wetenswaardigheden zijn:

  • Winkels en restaurants: Het vliegveld heeft een breed scala aan winkels, boetieks en restaurants waar reizigers kunnen genieten van een maaltijd of souvenirs kunnen kopen.
  • Hotels: In de directe omgeving van het vliegveld zijn er verschillende hotels beschikbaar voor reizigers die een overnachting nodig hebben.
  • Autoverhuur: Voor reizigers die graag zelf willen rijden, zijn er autoverhuurbedrijven beschikbaar op het vliegveld.
  • Vrachtvervoer: Frankfurt-Hahn Airport is ook een belangrijk knooppunt voor vrachtvervoer. Het vliegveld heeft uitgebreide faciliteiten voor het verwerken van vrachtzendingen.

Al met al is Frankfurt-Hahn Airport een belangrijk vliegveld in Duitsland, dat zowel passagiers- als vrachtvervoer faciliteert. Met goede bereikbaarheid en een breed scala aan faciliteiten, biedt het vliegveld een comfortabele en handige reiservaring voor reizigers.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *