Vliegveld Düsseldorf, ook wel bekend als Düsseldorf Airport, is een internationaal vliegveld gelegen in Düsseldorf, Duitsland. Het is het op twee na grootste vliegveld van Duitsland en biedt een breed scala aan bestemmingen en faciliteiten voor reizigers.

Locatie

Het vliegveld Düsseldorf is gelegen in de wijk Lohausen, ongeveer 7 kilometer ten noorden van het stadscentrum van Düsseldorf. De locatie van het vliegveld maakt het gemakkelijk bereikbaar voor zowel binnenlandse als internationale reizigers.

Bereikbaarheid

Het vliegveld Düsseldorf is goed bereikbaar met verschillende vervoersmiddelen. Hier zijn enkele opties:

  • Auto: Het vliegveld is direct verbonden met de snelweg A44, waardoor het gemakkelijk bereikbaar is met de auto. Er zijn voldoende parkeermogelijkheden beschikbaar voor zowel korte als lange termijn parkeren.
  • Openbaar vervoer: Het vliegveld heeft een eigen treinstation, genaamd Düsseldorf Flughafen, dat directe verbindingen biedt naar het stadscentrum en andere belangrijke steden in Duitsland. Daarnaast zijn er ook bus- en tramverbindingen beschikbaar.
  • Taxi: Er zijn voldoende taxi’s beschikbaar bij het vliegveld om reizigers naar hun gewenste bestemming te brengen.

Aantal passagiers

Het vliegveld Düsseldorf is een drukke luchthaven met een groot aantal passagiers. In 2019 verwerkte het vliegveld meer dan 24 miljoen passagiers, waardoor het een van de drukste vliegvelden van Duitsland is. Het aantal passagiers blijft jaarlijks groeien, waardoor het vliegveld steeds belangrijker wordt als internationale hub.

Faciliteiten

Het vliegveld Düsseldorf biedt een breed scala aan faciliteiten om het reizigerscomfort te garanderen. Enkele van de belangrijkste faciliteiten zijn:

  • Winkels en restaurants: Er zijn tal van winkels en restaurants beschikbaar op het vliegveld, variërend van bekende merken tot lokale boetieks en eetgelegenheden.
  • Lounges: Voor reizigers die op zoek zijn naar extra comfort en privacy, zijn er verschillende lounges beschikbaar waar ze kunnen ontspannen en genieten van diverse voorzieningen.
  • Hotels: Het vliegveld heeft ook verschillende hotels in de buurt, waardoor reizigers de mogelijkheid hebben om te overnachten in de directe omgeving van het vliegveld.
  • Bagageafhandeling: Het vliegveld biedt efficiënte bagageafhandelingssystemen om ervoor te zorgen dat de bagage van reizigers veilig en op tijd op hun bestemming aankomt.
  • Autoverhuur: Voor reizigers die een auto willen huren, zijn er verschillende autoverhuurbedrijven beschikbaar op het vliegveld.

Al met al biedt het vliegveld Düsseldorf een uitstekende reiservaring voor zowel binnenlandse als internationale reizigers. Met zijn gunstige locatie, goede bereikbaarheid, grote aantal passagiers en diverse faciliteiten is het een belangrijke speler in de luchtvaartindustrie in Duitsland.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *