Vliegveld Saarbrücken is een internationaal vliegveld gelegen in Saarbrücken, Duitsland. Het vliegveld is een belangrijke hub voor zowel zakelijke als recreatieve reizigers en biedt een breed scala aan bestemmingen en faciliteiten.

Locatie

Het vliegveld Saarbrücken is gelegen in de deelstaat Saarland, in het zuidwesten van Duitsland. Het ligt op ongeveer 10 kilometer ten zuidoosten van het stadscentrum van Saarbrücken, waardoor het gemakkelijk bereikbaar is voor zowel lokale als internationale reizigers.

Bereikbaarheid

Het vliegveld Saarbrücken is goed bereikbaar met verschillende vervoersmiddelen. Hier zijn enkele opties:

  • Auto: Het vliegveld is bereikbaar via de snelweg A6, afrit 5 Saarbrücken-Fechingen. Er zijn voldoende parkeermogelijkheden beschikbaar voor zowel korte als lange termijn.
  • Openbaar vervoer: Er is een directe busverbinding tussen het vliegveld en het centraal station van Saarbrücken. Daarnaast zijn er ook regionale treinen beschikbaar die reizigers naar nabijgelegen steden en dorpen kunnen brengen.
  • Taxi: Er zijn taxistandplaatsen beschikbaar bij de aankomsthal van het vliegveld. Reizigers kunnen gemakkelijk een taxi nemen naar hun gewenste bestemming.

Aantal passagiers

Het vliegveld Saarbrücken bedient jaarlijks een aanzienlijk aantal passagiers. In 2019 werden er ongeveer 1,1 miljoen passagiers verwerkt. Hoewel dit aantal lager is dan sommige grotere luchthavens, blijft het vliegveld een belangrijke speler in de regio en biedt het een breed scala aan vluchten naar verschillende bestemmingen.

Faciliteiten

Het vliegveld Saarbrücken biedt een scala aan faciliteiten om het reizigerscomfort te garanderen. Enkele van de belangrijkste faciliteiten zijn:

  • Winkels en restaurants: Er zijn verschillende winkels en restaurants beschikbaar op het vliegveld, waar reizigers kunnen genieten van een breed scala aan producten en gerechten.
  • Autoverhuur: Verschillende autoverhuurbedrijven hebben vestigingen op het vliegveld, waardoor reizigers gemakkelijk een auto kunnen huren om de regio te verkennen.
  • Wi-Fi: Het vliegveld biedt gratis Wi-Fi-toegang voor alle passagiers, zodat ze verbonden kunnen blijven tijdens hun reis.
  • Bagagekluizen: Er zijn bagagekluizen beschikbaar op het vliegveld, zodat reizigers hun bagage veilig kunnen opbergen tijdens een tussenstop of overstap.

Al met al biedt het vliegveld Saarbrücken een aangename reiservaring voor zowel binnenlandse als internationale reizigers. Met goede bereikbaarheid, een breed scala aan bestemmingen en diverse faciliteiten, is het vliegveld een belangrijke schakel in de luchtvaartinfrastructuur van de regio.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *