Het vliegveld Lübeck, ook wel bekend als Lübeck Airport, is een internationaal vliegveld gelegen in de stad Lübeck, Duitsland. Het vliegveld is een belangrijke hub voor zowel binnenlandse als internationale vluchten en trekt jaarlijks duizenden passagiers aan.

Locatie

Het vliegveld Lübeck is gelegen in het noorden van Duitsland, op ongeveer 8 kilometer ten zuiden van het stadscentrum van Lübeck. De exacte locatie van het vliegveld is Blankensee, wat de naam is van het nabijgelegen meer.

Bereikbaarheid

Het vliegveld Lübeck is goed bereikbaar met verschillende vervoersmiddelen. Hieronder volgt een opsomming van de bereikbaarheidsopties:

  • Auto: Het vliegveld is gemakkelijk te bereiken via de snelweg A1. Er zijn voldoende parkeermogelijkheden beschikbaar voor passagiers die met de auto komen.
  • Openbaar vervoer: Er is een directe busverbinding tussen het vliegveld en het stadscentrum van Lübeck. Daarnaast zijn er treinverbindingen vanuit verschillende steden in de omgeving naar het centraal station van Lübeck, waarvandaan men verder kan reizen naar het vliegveld.

Aantal passagiers

Het vliegveld Lübeck heeft in de afgelopen jaren een gestage groei in het aantal passagiers doorgemaakt. In 2019 werden er meer dan 500.000 passagiers verwelkomd op het vliegveld. Deze passagiers maakten gebruik van zowel binnenlandse als internationale vluchten.

Wetenswaardigheden

Naast de gebruikelijke faciliteiten die men op een vliegveld kan verwachten, zijn er ook enkele interessante wetenswaardigheden over het vliegveld Lübeck:

  • Het vliegveld heeft een start- en landingsbaan van 2.400 meter lang, waardoor het geschikt is voor zowel kleine als middelgrote vliegtuigen.
  • Er zijn verschillende luchtvaartmaatschappijen die vluchten aanbieden van en naar het vliegveld Lübeck, waaronder Ryanair en Wizz Air.
  • Het vliegveld beschikt over diverse eet- en drinkgelegenheden, winkels en autoverhuurbedrijven om aan de behoeften van de passagiers te voldoen.
  • Er zijn regelmatig evenementen en activiteiten georganiseerd op het vliegveld, zoals vliegshows en open dagen, die zowel voor volwassenen als kinderen interessant zijn.

Al met al is het vliegveld Lübeck een belangrijke luchthaven in het noorden van Duitsland, die gemakkelijk bereikbaar is en een aanzienlijk aantal passagiers bedient. Met zijn diverse faciliteiten en interessante wetenswaardigheden is het vliegveld een bezoek waard voor zowel reizigers als luchtvaartliefhebbers.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *