Het vliegveld Stuttgart, ook wel bekend als Flughafen Stuttgart, is een internationaal vliegveld gelegen in Stuttgart, Duitsland. Het is een belangrijk knooppunt voor zowel binnenlandse als internationale vluchten en bedient de regio Baden-Württemberg.

Locatie

Het vliegveld Stuttgart is gelegen in het zuiden van Duitsland, op ongeveer 13 kilometer ten zuiden van het stadscentrum van Stuttgart. Het is strategisch gelegen en goed verbonden met de rest van de regio, waardoor het een populaire keuze is voor zowel zakenreizigers als toeristen.

Bereikbaarheid

Het vliegveld Stuttgart is gemakkelijk bereikbaar met verschillende vervoersmiddelen. Hier zijn enkele opties:

  • Auto: Het vliegveld is bereikbaar via de snelweg A8, die Stuttgart verbindt met andere grote steden in Duitsland.
  • Trein: Er is een treinstation op het vliegveld, genaamd “Flughafen/Messe”. Er zijn regelmatige treindiensten die het vliegveld verbinden met het centraal station van Stuttgart en andere steden in de regio.
  • Bus: Verschillende buslijnen bieden vervoer van en naar het vliegveld, waaronder de Airport Express-bus die rechtstreeks naar het centraal station van Stuttgart gaat.

Aantal passagiers

Het vliegveld Stuttgart is een drukke luchthaven met een aanzienlijk aantal passagiers. In 2019 verwerkte het vliegveld meer dan 12 miljoen passagiers, waardoor het een van de drukste luchthavens van Duitsland is. Het aantal passagiers blijft jaarlijks groeien, wat de populariteit van het vliegveld onderstreept.

Faciliteiten

Het vliegveld Stuttgart biedt een breed scala aan faciliteiten om aan de behoeften van de passagiers te voldoen. Enkele van de belangrijkste faciliteiten zijn:

  • Winkels en restaurants: Er zijn tal van winkels en restaurants op het vliegveld waar passagiers kunnen winkelen en genieten van een maaltijd voordat ze aan boord gaan van hun vlucht.
  • Autoverhuur: Verschillende autoverhuurbedrijven zijn beschikbaar op het vliegveld, waardoor passagiers gemakkelijk een auto kunnen huren om de regio te verkennen.
  • Hotels: Er zijn verschillende hotels in de buurt van het vliegveld Stuttgart, waardoor reizigers de mogelijkheid hebben om te overnachten voordat ze hun reis voortzetten.
  • Parkeren: Het vliegveld biedt voldoende parkeergelegenheid voor passagiers die met de auto komen. Er zijn zowel korte als lange termijn parkeeropties beschikbaar.

Wetenswaardigheden

Naast de gebruikelijke faciliteiten biedt het vliegveld Stuttgart ook enkele interessante wetenswaardigheden:

  • Observatiedek: Het vliegveld heeft een observatiedek waar bezoekers een panoramisch uitzicht hebben op de start- en landingsbanen. Dit is een populaire attractie voor zowel vliegtuigliefhebbers als gezinnen.
  • Musea: Het vliegveld herbergt ook enkele musea, waaronder het “Flughafen Stuttgart Museum” waar bezoekers meer kunnen leren over de geschiedenis van de luchtvaart en de ontwikkeling van het vliegveld.
  • Business lounges: Voor zakenreizigers zijn er speciale business lounges beschikbaar waar ze kunnen werken en ontspannen voordat ze aan boord gaan van hun vlucht.

Het vliegveld Stuttgart is een belangrijk vervoersknooppunt in Duitsland en biedt een breed scala aan faciliteiten en diensten voor passagiers. Met zijn gunstige locatie, goede bereikbaarheid en groeiend aantal passagiers blijft het vliegveld Stuttgart een belangrijke speler in de luchtvaartindustrie.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *