Het vliegveld Neurenberg, ook wel bekend als Albrecht Dürer Airport, is een internationaal vliegveld gelegen in Neurenberg, Duitsland. Het is een belangrijk knooppunt voor zowel binnenlandse als internationale vluchten en bedient de regio Midden-Franken.

Locatie

Het vliegveld Neurenberg ligt op ongeveer 5 kilometer ten noorden van het stadscentrum van Neurenberg. Het is gunstig gelegen en goed bereikbaar via verschillende vervoersmiddelen, waaronder auto, trein en bus.

Bereikbaarheid

Auto: Het vliegveld is gemakkelijk bereikbaar via de snelweg A3 en A9. Er zijn voldoende parkeermogelijkheden beschikbaar, waaronder zowel kort als lang parkeren.

Trein: Het vliegveld heeft een eigen treinstation, genaamd “Flughafen Nürnberg”. Er zijn regelmatige treinverbindingen van en naar het vliegveld, waardoor reizen met de trein een handige optie is.

Bus: Verschillende buslijnen verbinden het vliegveld met omliggende steden en dorpen. Het openbaar vervoer is goed georganiseerd en biedt een betrouwbare manier om het vliegveld te bereiken.

Aantal passagiers

Het vliegveld Neurenberg bedient jaarlijks miljoenen passagiers. In 2019 werden er meer dan 4,2 miljoen passagiers verwerkt. Het aantal passagiers blijft groeien, waardoor het vliegveld steeds belangrijker wordt voor zowel zakelijke als recreatieve reizigers.

Faciliteiten

Het vliegveld Neurenberg biedt een breed scala aan faciliteiten om het reizigerscomfort te verbeteren. Enkele van de belangrijkste faciliteiten zijn:

 • Restaurants en cafés waar reizigers kunnen genieten van een maaltijd of een drankje.
 • Winkels waar men belastingvrij kan winkelen, waaronder mode, elektronica en souvenirs.
 • Autoverhuurlocaties voor reizigers die een auto willen huren tijdens hun verblijf.
 • Gratis wifi in het hele terminalgebouw, zodat reizigers verbonden kunnen blijven.
 • Bagagekluizen en een bagagedepot voor het veilig opbergen van bagage.
 • Reisbureaus en informatiebalies waar reizigers terecht kunnen voor hulp en advies.

Bestemmingen

Het vliegveld Neurenberg biedt vluchten naar verschillende bestemmingen in Europa en daarbuiten. Enkele populaire bestemmingen zijn:

 • Mallorca, Spanje
 • Londen, Verenigd Koninkrijk
 • Rome, Italië
 • Istanbul, Turkije
 • Wenen, Oostenrijk
 • Amsterdam, Nederland

De luchthaven werkt samen met verschillende luchtvaartmaatschappijen om een breed scala aan bestemmingen aan te bieden, waardoor reizigers keuze hebben en gemakkelijk naar hun gewenste bestemming kunnen vliegen.

Conclusie

Het vliegveld Neurenberg is een belangrijk vliegveld in Duitsland, dat een breed scala aan bestemmingen bedient en miljoenen passagiers per jaar verwelkomt. Met goede bereikbaarheid en diverse faciliteiten is het vliegveld een ideale keuze voor zowel zakelijke als recreatieve reizigers. Of je nu op zoek bent naar een ontspannen vakantie of een belangrijke zakenreis, het vliegveld Neurenberg biedt alles wat je nodig hebt voor een comfortabele en aangename reiservaring.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *