Het vliegveld Berlin-Schönefeld, gelegen in Duitsland, was een belangrijke luchthaven in de regio. Het diende als een belangrijk knooppunt voor zowel binnenlandse als internationale vluchten. Helaas is het vliegveld in 2020 gesloten. In dit artikel zullen we meer te weten komen over de locatie, bereikbaarheid, aantal passagiers en andere wetenswaardigheden van dit voormalige vliegveld.

Locatie

Het vliegveld Berlin-Schönefeld was gelegen in de stad Schönefeld, in de deelstaat Brandenburg. Het bevond zich op ongeveer 18 kilometer ten zuidoosten van het centrum van Berlijn. De locatie bood een strategisch voordeel, aangezien het dicht bij de stad lag en goed bereikbaar was voor zowel inwoners als toeristen.

Bereikbaarheid

Het vliegveld Berlin-Schönefeld was gemakkelijk bereikbaar met verschillende vervoersmiddelen. Reizigers konden gebruik maken van het uitgebreide openbaar vervoersnetwerk van Berlijn, waaronder treinen, trams en bussen. Er was ook een directe treinverbinding tussen het vliegveld en het centraal station van Berlijn, waardoor het voor reizigers eenvoudig was om naar andere delen van de stad te reizen.

Daarnaast was er een goed wegennetwerk rondom het vliegveld, waardoor reizigers met de auto gemakkelijk toegang hadden tot de luchthaven. Er waren voldoende parkeermogelijkheden beschikbaar voor zowel korte als lange termijn parkeren.

Aantal passagiers

Het vliegveld Berlin-Schönefeld was gedurende vele jaren een drukke luchthaven met een aanzienlijk aantal passagiers. In 2019, het jaar voor de sluiting, verwerkte het vliegveld meer dan 11 miljoen passagiers. Dit maakte het een van de belangrijkste luchthavens in Duitsland.

De populariteit van het vliegveld was te danken aan de vele luchtvaartmaatschappijen die er actief waren en de diverse bestemmingen die werden aangeboden. Zowel binnenlandse als internationale vluchten waren beschikbaar, waardoor reizigers vanuit de hele wereld naar Berlin-Schönefeld konden vliegen.

Andere wetenswaardigheden

Naast de bereikbaarheid en het aantal passagiers waren er nog andere interessante feiten over het vliegveld Berlin-Schönefeld. Hier zijn enkele van deze wetenswaardigheden:

  • Het vliegveld had een moderne terminal met verschillende faciliteiten, waaronder winkels, restaurants en lounges. Reizigers konden genieten van een breed scala aan voorzieningen tijdens hun verblijf op de luchthaven.
  • Er waren ook verschillende hotels in de buurt van het vliegveld, waardoor reizigers de mogelijkheid hadden om te overnachten voordat ze hun reis voortzetten.
  • Het vliegveld Berlin-Schönefeld speelde een belangrijke rol in de economie van de regio. Het bood werkgelegenheid aan duizenden mensen en droeg bij aan de groei van het toerisme en de handel in de omgeving.
  • De sluiting van het vliegveld in 2020 was het gevolg van de opening van de nieuwe luchthaven Berlin Brandenburg Airport. Deze nieuwe luchthaven verving zowel Berlin-Schönefeld als de voormalige luchthaven Berlin-Tegel.

Hoewel het vliegveld Berlin-Schönefeld niet langer operationeel is, blijft het een belangrijk onderdeel van de luchtvaartgeschiedenis van Berlijn. Het heeft vele jaren dienst gedaan als een belangrijk knooppunt voor reizigers van over de hele wereld. De sluiting van het vliegveld markeert het begin van een nieuw tijdperk voor de luchtvaart in de regio.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *