Les Eplatures is een klein regionaal vliegveld gelegen in de buurt van La Chaux-de-Fonds, Zwitserland. Het vliegveld is vernoemd naar de nabijgelegen heuvelrug Les Eplatures en is een belangrijke luchthaven voor de regio.

Locatie

Les Eplatures ligt op ongeveer 4 kilometer ten zuidwesten van La Chaux-de-Fonds, een stad in het kanton Neuchâtel. Het vliegveld is omgeven door prachtige natuur en biedt een adembenemend uitzicht op de omliggende bergen. De locatie van Les Eplatures maakt het een ideale bestemming voor zowel zakelijke als recreatieve reizigers.

Bereikbaarheid

Les Eplatures is goed bereikbaar met verschillende vervoersmiddelen. Hier zijn enkele opties:

  • Auto: Het vliegveld is gemakkelijk te bereiken via de snelweg A5. Er is voldoende parkeergelegenheid beschikbaar voor passagiers die met de auto komen.
  • Openbaar vervoer: Er zijn regelmatige busverbindingen vanuit La Chaux-de-Fonds naar het vliegveld. Passagiers kunnen ook de trein nemen naar het nabijgelegen treinstation en vervolgens een bus nemen naar Les Eplatures.

Aantal passagiers

Les Eplatures is een relatief klein vliegveld en verwerkt jaarlijks een gemiddeld aantal passagiers. In 2019 werden ongeveer 50.000 passagiers bediend. Hoewel het aantal passagiers niet zo hoog is als op grote internationale luchthavens, biedt Les Eplatures nog steeds een breed scala aan faciliteiten en diensten voor reizigers.

Faciliteiten

Hoewel Les Eplatures een klein vliegveld is, zijn er verschillende faciliteiten beschikbaar voor passagiers:

  • Terminalgebouw: Het terminalgebouw van Les Eplatures is modern en goed uitgerust. Het biedt comfortabele wachtruimtes, incheckbalies en bagageafhandelingssystemen.
  • Restaurants en winkels: Er zijn verschillende restaurants en winkels in het terminalgebouw waar passagiers kunnen genieten van maaltijden en winkelen voordat ze aan boord gaan van hun vlucht.
  • Autoverhuur: Passagiers die een auto willen huren, kunnen dit doen bij een van de autoverhuurbedrijven op het vliegveld.
  • Hotels: In de buurt van Les Eplatures zijn er verschillende hotels beschikbaar voor passagiers die willen overnachten in de buurt van het vliegveld.

Wetenswaardigheden

Naast de gebruikelijke faciliteiten en diensten, zijn er ook enkele interessante wetenswaardigheden over Les Eplatures:

  • Les Eplatures is een belangrijk centrum voor zakelijke luchtvaart in Zwitserland. Veel bedrijven maken gebruik van het vliegveld voor zakelijke reizen en vrachtvervoer.
  • Het vliegveld heeft een start- en landingsbaan van 1.800 meter lang, wat voldoende is voor de meeste commerciële vliegtuigen.
  • Les Eplatures organiseert regelmatig luchtvaartevenementen en airshows, waar bezoekers kunnen genieten van spectaculaire vliegshows en demonstraties.
  • Het vliegveld heeft ook een vliegschool waar aspirant-piloten hun opleiding kunnen volgen.

Al met al is Les Eplatures een belangrijk vliegveld in de regio La Chaux-de-Fonds. Met zijn prachtige locatie, goede bereikbaarheid en diverse faciliteiten, biedt het vliegveld een aangename reiservaring voor zowel lokale als internationale reizigers.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *