Het vliegveld St. Gallen-Altenrhein, ook wel bekend als Flughafen St. Gallen-Altenrhein, is een klein regionaal vliegveld gelegen in het noordoosten van Zwitserland. Het vliegveld bevindt zich in de buurt van de stad Altenrhein, in het kanton St. Gallen. Het is een belangrijke luchthaven voor de regio en biedt zowel binnenlandse als internationale vluchten aan.

Locatie

Het vliegveld St. Gallen-Altenrhein ligt aan de oevers van het Bodenmeer, een prachtig meer dat de grens vormt tussen Zwitserland, Duitsland en Oostenrijk. De locatie van het vliegveld biedt passagiers een adembenemend uitzicht op het meer en de omliggende bergen. Het is een populaire bestemming voor zowel toeristen als zakelijke reizigers die de schoonheid van de regio willen ervaren.

Bereikbaarheid

Het vliegveld St. Gallen-Altenrhein is goed bereikbaar met verschillende vervoersmiddelen. Voor reizigers die met de auto komen, is er voldoende parkeergelegenheid beschikbaar op het terrein van de luchthaven. Daarnaast is er een treinstation in de buurt van het vliegveld, waardoor het ook gemakkelijk bereikbaar is met het openbaar vervoer.

Daarnaast biedt het vliegveld St. Gallen-Altenrhein ook een shuttle service aan van en naar de omliggende steden en dorpen. Deze service is handig voor passagiers die geen eigen vervoer hebben of liever niet met het openbaar vervoer reizen.

Aantal passagiers

Hoewel het vliegveld St. Gallen-Altenrhein kleiner is dan de meeste internationale luchthavens, verwelkomt het nog steeds een aanzienlijk aantal passagiers per jaar. In 2019 bedroeg het aantal passagiers ongeveer 200.000. Dit aantal is de afgelopen jaren gestaag gegroeid, wat aantoont dat steeds meer mensen de charme en het gemak van deze regionale luchthaven ontdekken.

Faciliteiten

Ondanks zijn kleinere omvang biedt het vliegveld St. Gallen-Altenrhein een scala aan faciliteiten om het verblijf van passagiers zo comfortabel mogelijk te maken. Er zijn verschillende eet- en drinkgelegenheden waar passagiers kunnen genieten van een maaltijd of een drankje voor of na hun vlucht.

Daarnaast zijn er ook diverse winkels op het vliegveld waar passagiers souvenirs, boeken, tijdschriften en andere benodigdheden kunnen kopen. Voor zakelijke reizigers zijn er vergaderfaciliteiten beschikbaar, evenals gratis wifi in het hele terminalgebouw.

Bestemmingen

Het vliegveld St. Gallen-Altenrhein biedt vluchten naar verschillende bestemmingen, zowel binnenlandse als internationale. Enkele populaire bestemmingen zijn Zürich, Wenen, Hamburg en Mallorca. Deze vluchten worden uitgevoerd door verschillende luchtvaartmaatschappijen, waaronder People’s Viennaline, die bekend staat als de enige luchtvaartmaatschappij ter wereld die gebruik maakt van de Embraer 170 voor commerciële vluchten.

Conclusie

Het vliegveld St. Gallen-Altenrhein is een belangrijke regionale luchthaven in het noordoosten van Zwitserland. Met zijn prachtige locatie aan het Bodenmeer en de goede bereikbaarheid, is het een populaire keuze voor zowel toeristen als zakelijke reizigers. Ondanks zijn kleinere omvang biedt het vliegveld een scala aan faciliteiten en vluchten naar verschillende bestemmingen. Of je nu op zoek bent naar een ontspannen vakantie of een snelle zakenreis, het vliegveld St. Gallen-Altenrhein is een uitstekende keuze.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *