Het vliegveld Bazel-Mulhouse-Freiburg, ook wel bekend als EuroAirport, is een internationaal vliegveld gelegen op de grens van Frankrijk, Zwitserland en Duitsland. Het is het enige vliegveld ter wereld dat wordt beheerd door drie landen. Het vliegveld is vernoemd naar de nabijgelegen steden Bazel, Mulhouse en Freiburg.

Locatie

Het vliegveld Bazel-Mulhouse-Freiburg ligt ongeveer 3,5 kilometer ten noordwesten van Bazel, 20 kilometer ten zuiden van Mulhouse en 46 kilometer ten zuidoosten van Freiburg. Het is strategisch gelegen in het hart van Europa, waardoor het een belangrijke hub is voor zowel zakelijke reizigers als toeristen.

Bereikbaarheid

Het vliegveld is goed bereikbaar met verschillende vervoersmiddelen. Hieronder volgt een opsomming van de mogelijkheden:

  • Auto: Het vliegveld is direct bereikbaar via de snelwegen A35 (Frankrijk) en A5 (Duitsland).
  • Trein: Er is een treinstation op het vliegveld met directe verbindingen naar steden in Frankrijk, Zwitserland en Duitsland.
  • Bus: Verschillende buslijnen verbinden het vliegveld met omliggende steden en dorpen.

Aantal passagiers

Het vliegveld Bazel-Mulhouse-Freiburg is een druk bezocht vliegveld met een groot aantal passagiers per jaar. In 2019 werden er meer dan 9 miljoen passagiers verwerkt. Het vliegveld heeft een capaciteit van ongeveer 7,5 miljoen passagiers per jaar, maar er zijn plannen om de capaciteit in de toekomst verder uit te breiden.

Wetenswaardigheden

Naast de gebruikelijke faciliteiten zoals winkels, restaurants en lounges, heeft het vliegveld Bazel-Mulhouse-Freiburg ook enkele interessante wetenswaardigheden:

  • Terminalgebouw: Het terminalgebouw van het vliegveld is verdeeld in een Zwitsers deel en een Frans deel. Er zijn aparte incheckbalies en douanecontroles voor reizigers die naar Zwitserland of Frankrijk reizen.
  • Observatiedek: Het vliegveld heeft een observatiedek waar bezoekers een panoramisch uitzicht hebben over de start- en landingsbanen. Het is een populaire plek voor vliegtuigliefhebbers.
  • Belastingvrij winkelen: Het vliegveld biedt belastingvrij winkelen voor reizigers die naar een bestemming buiten de Europese Unie vliegen. Hier kunnen zij profiteren van lagere prijzen op parfums, alcohol, tabak en andere producten.

Het vliegveld Bazel-Mulhouse-Freiburg is een belangrijk knooppunt in Europa en biedt reizigers een uitstekende bereikbaarheid en faciliteiten. Met zijn unieke ligging op de grens van drie landen is het vliegveld een interessante bestemming op zich. Of je nu op doorreis bent of de regio wilt verkennen, het vliegveld Bazel-Mulhouse-Freiburg is een uitstekende keuze.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *