Het vliegveld Engadin, ook wel bekend als de luchthaven van Samedan, is een belangrijk vliegveld gelegen in het prachtige Engadin-dal in Zwitserland. Het vliegveld is een populaire bestemming voor zowel toeristen als zakelijke reizigers vanwege de adembenemende omgeving en de uitstekende bereikbaarheid.

Locatie

Het vliegveld Engadin is gelegen in het kanton Graubünden, in het oostelijke deel van Zwitserland. Het bevindt zich op een hoogte van 1.707 meter boven zeeniveau, waardoor het een van de hoogst gelegen vliegvelden ter wereld is. Het vliegveld ligt op slechts 5 kilometer afstand van het bekende skiresort St. Moritz, waardoor het een populaire bestemming is voor wintersportliefhebbers.

Bereikbaarheid

Het vliegveld Engadin is gemakkelijk bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer. Er zijn regelmatige treinverbindingen vanuit verschillende steden in Zwitserland naar het nabijgelegen station van Samedan. Vanaf daar is het slechts een korte rit met de taxi of bus naar het vliegveld.

Voor reizigers die met de auto komen, is er voldoende parkeergelegenheid beschikbaar bij het vliegveld. Het vliegveld is goed bereikbaar via de A28 snelweg en er zijn duidelijke bewegwijzeringen die de weg wijzen naar de luchthaven.

Aantal passagiers

Het vliegveld Engadin verwelkomt jaarlijks een aanzienlijk aantal passagiers. In 2019 bedroeg het aantal passagiers meer dan 180.000. Hoewel dit misschien niet zo hoog is als sommige grote internationale luchthavens, is het aantal passagiers voor een regionaal vliegveld als Engadin indrukwekkend.

Wetenswaardigheden

Naast de prachtige locatie en goede bereikbaarheid, heeft het vliegveld Engadin nog enkele andere interessante kenmerken. Hier zijn een paar wetenswaardigheden:

  • Het vliegveld heeft een start- en landingsbaan van 1.800 meter lang, wat voldoende is voor de meeste commerciële vliegtuigen.
  • Engadin is een van de weinige vliegvelden ter wereld waar vliegtuigen kunnen landen en opstijgen op grote hoogte. Dit vereist speciale training en vaardigheden van de piloten.
  • Het vliegveld heeft een moderne terminal met faciliteiten zoals restaurants, winkels en autoverhuur. Passagiers kunnen hier comfortabel wachten op hun vlucht.
  • Engadin is ook een belangrijk centrum voor privévliegtuigen en helikopters. Veel rijke en beroemde mensen gebruiken dit vliegveld als toegangspoort tot de luxe skiresorts in de omgeving.
  • Het vliegveld Engadin organiseert regelmatig evenementen en luchtshows om het publiek kennis te laten maken met de wereld van de luchtvaart.

Kortom, het vliegveld Engadin is een unieke en fascinerende bestemming voor zowel reizigers als luchtvaartliefhebbers. Met zijn prachtige locatie, goede bereikbaarheid en interessante wetenswaardigheden, is het zeker een bezoek waard.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *