Het vliegveld Bern-Belp, ook wel bekend als Bern Airport, is een internationaal vliegveld gelegen in Belp, een gemeente in het kanton Bern in Zwitserland. Het vliegveld is een belangrijke toegangspoort tot de regio Bern en biedt zowel binnenlandse als internationale vluchten aan.

Locatie

Het vliegveld Bern-Belp ligt op ongeveer 10 kilometer ten zuidoosten van het stadscentrum van Bern. Het is strategisch gelegen in de buurt van belangrijke snelwegen en treinstations, waardoor het gemakkelijk bereikbaar is voor reizigers uit de hele regio.

Bereikbaarheid

Reizigers kunnen het vliegveld Bern-Belp gemakkelijk bereiken met de auto, trein of bus. Er zijn verschillende parkeermogelijkheden beschikbaar voor passagiers die met de auto komen. Het vliegveld heeft ook een eigen treinstation, genaamd “Belp,” dat directe verbindingen biedt naar het centraal station van Bern en andere belangrijke steden in Zwitserland. Daarnaast zijn er regelmatige busdiensten die het vliegveld verbinden met omliggende steden en dorpen.

Aantal passagiers

Het vliegveld Bern-Belp bedient jaarlijks een aanzienlijk aantal passagiers. In 2019 verwerkte het vliegveld meer dan 300.000 passagiers. Hoewel dit aantal lager is in vergelijking met grotere internationale luchthavens, blijft het vliegveld een belangrijke speler in de regio en biedt het een breed scala aan bestemmingen en luchtvaartmaatschappijen.

Faciliteiten

Het vliegveld Bern-Belp beschikt over moderne faciliteiten om het reizigerscomfort te garanderen. Er zijn verschillende eet- en drinkgelegenheden, waaronder restaurants, cafés en bars, waar passagiers kunnen genieten van een maaltijd of een drankje voor of na hun vlucht. Het vliegveld heeft ook diverse winkels waar reizigers souvenirs, boeken, tijdschriften en andere benodigdheden kunnen kopen.

Daarnaast biedt het vliegveld Bern-Belp gratis wifi aan, zodat passagiers verbonden kunnen blijven tijdens hun reis. Er zijn ook geldautomaten en wisselkantoren beschikbaar voor reizigers die contant geld nodig hebben. Voor zakelijke reizigers zijn er vergaderfaciliteiten en lounges waar ze kunnen werken of ontspannen.

Bestemmingen

Het vliegveld Bern-Belp biedt vluchten naar verschillende bestemmingen in Europa en andere delen van de wereld. Populaire bestemmingen zijn onder andere Londen, Barcelona, Rome, Amsterdam en Wenen. Daarnaast zijn er ook binnenlandse vluchten naar steden zoals Zürich, Genève en Lugano.

Wetenswaardigheden

– Het vliegveld Bern-Belp is vernoemd naar de nabijgelegen stad Bern, de hoofdstad van Zwitserland.

– Het vliegveld heeft een start- en landingsbaan van 1.730 meter lang.

– Bern-Belp Airport is eigendom van en wordt beheerd door de luchthavenautoriteit van Bern, die verantwoordelijk is voor het beheer en de ontwikkeling van de luchthaven.

– Het vliegveld heeft een moderne terminal met faciliteiten zoals bagageafhandeling, incheckbalies en beveiligingscontroles.

– Het vliegveld Bern-Belp heeft een goede reputatie op het gebied van veiligheid en klantenservice.

Al met al is het vliegveld Bern-Belp een belangrijke luchthaven in Zwitserland, die reizigers een gemakkelijke toegang biedt tot de regio Bern en daarbuiten. Met moderne faciliteiten, goede bereikbaarheid en een breed scala aan bestemmingen, is het vliegveld een populaire keuze voor zowel zakelijke als recreatieve reizigers.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *