Vliegveld Norrköping, ook wel bekend als Norrköping Kungsängen Airport, is een internationaal vliegveld gelegen in de stad Norrköping, Zweden. Het vliegveld is een belangrijke hub voor zowel binnenlandse als internationale vluchten en biedt een breed scala aan faciliteiten en diensten voor reizigers.

Locatie

Het vliegveld Norrköping is gelegen op ongeveer 3 kilometer ten noordwesten van het stadscentrum van Norrköping. De exacte locatie van het vliegveld is Kungsängen, 602 22 Norrköping, Zweden. De nabijheid van het vliegveld tot het stadscentrum maakt het gemakkelijk bereikbaar voor zowel inwoners als toeristen.

Bereikbaarheid

Het vliegveld Norrköping is goed bereikbaar met verschillende vervoersmiddelen. Hier zijn enkele opties:

 • Auto: Reizigers kunnen het vliegveld bereiken via de E4 snelweg. Er zijn voldoende parkeermogelijkheden beschikbaar voor zowel korte als lange termijn parkeren.
 • Openbaar vervoer: Het vliegveld is verbonden met het stadscentrum van Norrköping via buslijnen. Reizigers kunnen gebruik maken van het openbaar vervoer om naar het vliegveld te reizen.
 • Taxi: Er zijn taxistandplaatsen beschikbaar bij het vliegveld voor reizigers die de voorkeur geven aan een snelle en gemakkelijke manier van reizen.

Aantal passagiers

Het vliegveld Norrköping bedient jaarlijks een aanzienlijk aantal passagiers. In 2019 verwerkte het vliegveld meer dan 300.000 passagiers. Dit aantal is sindsdien gestaag gegroeid, waardoor het vliegveld een belangrijke rol speelt in de luchtvaartindustrie van Zweden.

Faciliteiten en diensten

Het vliegveld Norrköping biedt een breed scala aan faciliteiten en diensten om het reizen voor passagiers zo comfortabel mogelijk te maken. Enkele van de belangrijkste faciliteiten en diensten zijn:

 • Winkels en restaurants: Er zijn diverse winkels en restaurants beschikbaar op het vliegveld waar passagiers kunnen genieten van een maaltijd of hun laatste aankopen kunnen doen.
 • Autoverhuur: Reizigers die een auto willen huren, kunnen terecht bij de autoverhuurbedrijven op het vliegveld.
 • Bagage: Het vliegveld biedt bagagediensten, waaronder bagageopslag en verloren bagageafhandeling, om passagiers te helpen met hun bagagebehoeften.
 • Wifi: Gratis wifi is beschikbaar op het vliegveld, zodat passagiers verbonden kunnen blijven tijdens hun reis.
 • Reisinformatie: Het vliegveld biedt reisinformatiepunten waar passagiers terecht kunnen voor informatie over vluchten, vertrek- en aankomsttijden en andere relevante informatie.

Bestemmingen

Het vliegveld Norrköping biedt vluchten naar verschillende bestemmingen, zowel binnenlandse als internationale. Enkele populaire bestemmingen vanaf het vliegveld zijn:

 • Stockholm, Zweden
 • Kopenhagen, Denemarken
 • Oslo, Noorwegen
 • Helsinki, Finland
 • Londen, Verenigd Koninkrijk
 • Berlijn, Duitsland

Deze bestemmingen bieden reizigers de mogelijkheid om naar verschillende Europese steden te vliegen en te genieten van diverse culturen en bezienswaardigheden.

Conclusie

Vliegveld Norrköping is een belangrijk vliegveld in Zweden, gelegen in de stad Norrköping. Met goede bereikbaarheid, een breed scala aan faciliteiten en diensten, en vluchten naar diverse bestemmingen, biedt het vliegveld een uitstekende reiservaring voor passagiers. Of je nu op zoek bent naar een binnenlandse of internationale vlucht, het vliegveld Norrköping is een ideale keuze voor reizigers die willen genieten van comfortabel en efficiënt reizen.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *