Het vliegveld Åre Östersund is een belangrijk vliegveld gelegen in de regio Jämtland Härjedalen in Zweden. Het is de belangrijkste toegangspoort tot de populaire skigebieden Åre en Östersund. Het vliegveld speelt een cruciale rol in het faciliteren van zowel binnenlandse als internationale reizen naar deze regio.

Locatie

Het vliegveld Åre Östersund is gelegen op ongeveer 11 kilometer ten westen van Östersund, de hoofdstad van de provincie Jämtland. Het is strategisch gelegen in het hart van Zweden, waardoor het gemakkelijk bereikbaar is vanuit verschillende delen van het land. De locatie van het vliegveld biedt ook een prachtig uitzicht op de omliggende bergen en meren, waardoor het een aantrekkelijke bestemming is voor natuurliefhebbers.

Bereikbaarheid

Het vliegveld Åre Östersund is goed bereikbaar met zowel het openbaar vervoer als met de auto. Er zijn regelmatige busverbindingen van en naar Östersund, waardoor reizigers gemakkelijk toegang hebben tot het vliegveld. Daarnaast is er een ruime parkeergelegenheid beschikbaar voor degenen die met de auto komen.

Daarnaast zijn er directe vluchten vanuit verschillende Europese steden naar het vliegveld Åre Östersund. Luchtvaartmaatschappijen zoals SAS, Norwegian en Ryanair bieden regelmatige vluchten aan naar deze bestemming. Dit maakt het vliegveld een populaire keuze voor zowel toeristen als zakenreizigers.

Aantal passagiers

Het vliegveld Åre Östersund heeft de afgelopen jaren een gestage groei in het aantal passagiers doorgemaakt. In 2019 werden meer dan 600.000 passagiers bediend, wat een aanzienlijke stijging was ten opzichte van voorgaande jaren. Deze groei is grotendeels te danken aan de toenemende populariteit van de regio als toeristische bestemming, vooral onder wintersportliefhebbers.

Wetenswaardigheden

– Het vliegveld Åre Östersund heeft een moderne terminal met verschillende faciliteiten voor reizigers, waaronder restaurants, winkels en autoverhuur.

– Het vliegveld biedt ook speciale diensten voor passagiers met beperkte mobiliteit, zoals rolstoeltoegankelijke faciliteiten en assistentie bij het in- en uitstappen van het vliegtuig.

– Åre, een van de bekendste skigebieden van Zweden, ligt op slechts 80 kilometer afstand van het vliegveld Åre Östersund. Dit maakt het vliegveld een populaire keuze voor wintersporters die snel en gemakkelijk naar hun bestemming willen reizen.

– Naast wintersport biedt de regio Jämtland Härjedalen ook tal van andere activiteiten, zoals wandelen, vissen en het verkennen van de prachtige natuurlijke landschappen.

Al met al is het vliegveld Åre Östersund een belangrijke schakel in het faciliteren van reizen naar de regio Jämtland Härjedalen. Met zijn gunstige locatie, goede bereikbaarheid en groeiende aantal passagiers, speelt het vliegveld een cruciale rol in het bevorderen van het toerisme en de economische ontwikkeling van de regio.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *