Arvidsjaur Airport, ook wel bekend als Vliegveld Arvidsjaur, is een klein regionaal vliegveld gelegen in de gemeente Arvidsjaur in het noorden van Zweden. Het vliegveld is gelegen in de provincie Norrbotten, ongeveer 100 kilometer ten zuiden van de poolcirkel.

Locatie

Vliegveld Arvidsjaur is gelegen in een prachtige natuurlijke omgeving, omringd door uitgestrekte bossen en meren. De regio staat bekend om zijn ongerepte landschappen en is een populaire bestemming voor natuurliefhebbers en avonturiers. Het vliegveld zelf ligt op ongeveer 5 kilometer afstand van het centrum van Arvidsjaur, een charmant stadje met een rijke geschiedenis.

Bereikbaarheid

Vliegveld Arvidsjaur is goed bereikbaar met zowel het openbaar vervoer als met de auto. Er zijn regelmatige busverbindingen van en naar het vliegveld, waardoor reizigers gemakkelijk toegang hebben tot de omliggende steden en dorpen. Daarnaast is er een ruime parkeergelegenheid beschikbaar voor reizigers die met de auto komen.

Aantal passagiers

Hoewel Vliegveld Arvidsjaur een klein vliegveld is, verwelkomt het jaarlijks een aanzienlijk aantal passagiers. In 2019 bedroeg het aantal passagiers ongeveer 50.000. Het vliegveld bedient voornamelijk binnenlandse vluchten, maar er zijn ook enkele internationale vluchten beschikbaar, met name naar andere Scandinavische landen.

Wetenswaardigheden

Naast het feit dat Vliegveld Arvidsjaur een belangrijke toegangspoort is tot de regio Norrbotten, zijn er ook enkele interessante wetenswaardigheden over het vliegveld zelf. Hier zijn een paar opmerkelijke feiten:

  • Het vliegveld heeft een start- en landingsbaan van 2.000 meter lang, waardoor het geschikt is voor verschillende soorten vliegtuigen.
  • Arvidsjaur Airport is een belangrijke locatie voor het testen van auto’s in winterse omstandigheden. Veel autofabrikanten gebruiken het vliegveld als testlocatie voor hun voertuigen vanwege de strenge winters en de aanwezigheid van bevroren meren.
  • Het vliegveld heeft een moderne terminal met faciliteiten zoals een café, een souvenirwinkel en autoverhuur. Reizigers kunnen hier comfortabel wachten op hun vlucht.
  • Arvidsjaur staat ook bekend om zijn rendierpopulatie. Het vliegveld biedt de mogelijkheid om rendieren te zien in de omgeving, wat een unieke ervaring is voor bezoekers.

Kortom, Vliegveld Arvidsjaur is een belangrijke toegangspoort tot de regio Norrbotten in Zweden. Met zijn prachtige locatie, goede bereikbaarheid en interessante wetenswaardigheden, is het vliegveld zeker een bezoek waard voor reizigers die op zoek zijn naar een unieke ervaring in het noorden van Zweden.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *