Sumburgh Airport is het belangrijkste vliegveld op de Shetlandeilanden, gelegen in het noorden van Schotland. Het vliegveld bevindt zich op het zuidelijkste puntje van het hoofdeiland, genaamd Mainland. Met zijn prachtige ligging aan de kust biedt Sumburgh Airport een spectaculair uitzicht op de omliggende landschappen en de Noordzee.

Locatie

Sumburgh Airport is gelegen op het zuidelijke puntje van Mainland, het grootste eiland van de Shetlandeilanden. Het vliegveld ligt op ongeveer 40 kilometer ten zuiden van Lerwick, de hoofdstad van de eilandengroep. De locatie van het vliegveld maakt het een ideale toegangspoort tot de prachtige natuur en historische bezienswaardigheden van de Shetlandeilanden.

Bereikbaarheid

Sumburgh Airport is goed bereikbaar met zowel het openbaar vervoer als met de auto. Verschillende buslijnen verbinden het vliegveld met omliggende steden en dorpen, waaronder Lerwick. Daarnaast zijn er voldoende parkeermogelijkheden voor reizigers die met de auto komen. Het vliegveld is gemakkelijk te bereiken via de A970, de belangrijkste weg op Mainland.

Aantal passagiers

Sumburgh Airport is een druk bezocht vliegveld, met jaarlijks meer dan 300.000 passagiers. Het aantal passagiers is de afgelopen jaren gestaag gegroeid, mede dankzij de toenemende populariteit van de Shetlandeilanden als toeristische bestemming. Het vliegveld biedt vluchten naar verschillende bestemmingen in het Verenigd Koninkrijk, waaronder Aberdeen, Edinburgh en Glasgow.

Wetenswaardigheden

– Sumburgh Airport heeft een moderne terminal met diverse faciliteiten voor reizigers, waaronder winkels, restaurants en autoverhuur.
– Het vliegveld is ook een belangrijke hub voor helikoptervluchten naar offshore olie- en gasinstallaties in de Noordzee.
– Sumburgh Airport is omgeven door prachtige natuurlijke landschappen, waaronder kliffen, stranden en heidevelden. Het is een populaire plek voor vogelspotters en natuurliefhebbers.
– Het vliegveld heeft een landingsbaan van 1.644 meter lang, waardoor het geschikt is voor zowel kleine als middelgrote vliegtuigen.
– Sumburgh Airport speelt een belangrijke rol in de lokale economie van de Shetlandeilanden, aangezien het zorgt voor werkgelegenheid en toeristische activiteiten stimuleert.

Al met al is Sumburgh Airport een essentiële schakel voor reizigers die de prachtige Shetlandeilanden willen verkennen. Met zijn adembenemende locatie, goede bereikbaarheid en moderne faciliteiten biedt het vliegveld een uitstekende startpunt voor een onvergetelijk avontuur op deze unieke eilandengroep.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *