London Southend Airport is een internationaal vliegveld gelegen in het zuidoosten van Engeland, op ongeveer 64 kilometer van het centrum van Londen. Het vliegveld is gelegen in de plaats Rochford, in het graafschap Essex. Met zijn moderne faciliteiten en uitstekende bereikbaarheid is London Southend Airport een populaire keuze voor zowel zakelijke reizigers als vakantiegangers.

Locatie

London Southend Airport is gelegen aan de oostkust van Engeland, op slechts 1,6 kilometer van het centrum van Rochford. Het vliegveld ligt op een gunstige locatie, dicht bij de snelweg A127 en de treinstations Southend Airport en Southend Victoria. Vanuit het centrum van Londen is het vliegveld gemakkelijk te bereiken met de trein, met een reistijd van ongeveer 50 minuten.

Bereikbaarheid

London Southend Airport is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer. Het treinstation Southend Airport is direct verbonden met het vliegveld en biedt regelmatige treindiensten naar Londen Liverpool Street Station. Daarnaast zijn er ook busdiensten die het vliegveld verbinden met omliggende steden en dorpen.

Voor reizigers die met de auto komen, is er voldoende parkeergelegenheid beschikbaar op het vliegveld. Er zijn verschillende parkeeropties, waaronder kort parkeren, lang parkeren en valet parking. Het vliegveld is gemakkelijk bereikbaar via de snelweg A127 en er zijn duidelijke bewegwijzeringen die de weg wijzen naar de luchthaven.

Aantal passagiers

London Southend Airport is de afgelopen jaren sterk gegroeid in populariteit. In 2019 verwelkomde het vliegveld meer dan 2 miljoen passagiers, een stijging van 42% ten opzichte van het voorgaande jaar. Deze groei is grotendeels te danken aan de uitbreiding van de luchtvaartmaatschappijen die vanaf het vliegveld opereren en de introductie van nieuwe bestemmingen.

London Southend Airport biedt vluchten naar een breed scala aan bestemmingen, zowel binnen Europa als daarbuiten. Populaire bestemmingen zijn onder andere Barcelona, Dublin, Faro, Ibiza, Malta en Venetië. Met de groeiende populariteit van het vliegveld is het aantal bestemmingen en luchtvaartmaatschappijen blijven toenemen, waardoor reizigers meer keuzemogelijkheden hebben.

Faciliteiten

London Southend Airport beschikt over moderne faciliteiten om het reizigers zo comfortabel mogelijk te maken. Het vliegveld heeft een ruime terminal met diverse winkels, restaurants en cafés. Reizigers kunnen genieten van een breed scala aan eet- en drinkgelegenheden, variërend van fastfoodketens tot restaurants met internationale gerechten.

Daarnaast zijn er ook verschillende winkels waar reizigers souvenirs, kleding, boeken en elektronica kunnen kopen. Het vliegveld heeft ook gratis wifi beschikbaar in de terminal, zodat reizigers verbonden kunnen blijven tijdens hun verblijf op het vliegveld.

Wetenswaardigheden

London Southend Airport heeft een interessante geschiedenis. Het vliegveld werd oorspronkelijk geopend in 1914 en diende als een militaire basis tijdens de Eerste Wereldoorlog. Na de oorlog werd het vliegveld omgebouwd tot een burgerluchthaven en begon het passagiersvluchten aan te bieden.

Een andere interessante wetenswaardigheid is dat London Southend Airport de enige luchthaven in Londen is die directe treinverbindingen heeft met het centrum van de stad. Dit maakt het vliegveld een handige keuze voor reizigers die snel en gemakkelijk naar Londen willen reizen.

Kortom, London Southend Airport is een modern vliegveld met uitstekende bereikbaarheid en een groeiend aantal passagiers. Met zijn gunstige locatie, diverse bestemmingen en moderne faciliteiten is het vliegveld een populaire keuze voor reizigers die naar Londen en andere bestemmingen willen vliegen.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *