Het vliegveld Belfast City Airport is een belangrijk vliegveld gelegen in Belfast, Noord-Ierland. Het is een van de twee luchthavens die de stad bedienen, samen met de internationale luchthaven van Belfast.

Locatie

Het vliegveld Belfast City Airport is gelegen aan de oevers van de rivier de Lagan, op slechts 5 kilometer ten oosten van het stadscentrum van Belfast. Deze gunstige locatie maakt het vliegveld gemakkelijk bereikbaar voor zowel inwoners als toeristen.

Bereikbaarheid

Het vliegveld Belfast City Airport is goed bereikbaar met verschillende vervoersmiddelen:

 • Auto: Het vliegveld is bereikbaar via de A2 Sydenham Bypass, die aansluit op de M3 snelweg. Er zijn voldoende parkeermogelijkheden beschikbaar voor passagiers die met de auto komen.
 • Bus: Er zijn regelmatige busdiensten die het vliegveld verbinden met het stadscentrum en andere delen van Belfast.
 • Trein: Het vliegveld heeft een eigen treinstation, genaamd “Sydenham”, dat directe verbindingen biedt met het centraal station van Belfast en andere belangrijke treinstations in Noord-Ierland.

Aantal passagiers

Het vliegveld Belfast City Airport bedient jaarlijks een aanzienlijk aantal passagiers. In 2019 verwerkte het vliegveld meer dan 2,5 miljoen passagiers, waardoor het een van de drukste luchthavens van Noord-Ierland is.

Faciliteiten

Het vliegveld Belfast City Airport biedt een breed scala aan faciliteiten om het reizen voor passagiers zo comfortabel mogelijk te maken:

 • Winkels en restaurants: Er zijn diverse winkels en restaurants beschikbaar op het vliegveld, waar passagiers kunnen winkelen en genieten van een maaltijd voordat ze aan boord gaan.
 • Autoverhuur: Verschillende autoverhuurbedrijven hebben vestigingen op het vliegveld, waardoor passagiers gemakkelijk een auto kunnen huren om de stad en de omgeving te verkennen.
 • Hotels: In de directe omgeving van het vliegveld zijn verschillende hotels beschikbaar voor passagiers die een overnachting nodig hebben.
 • Wifi: Het vliegveld biedt gratis wifi aan voor alle passagiers, zodat ze verbonden kunnen blijven tijdens hun reis.

Wetenswaardigheden

Naast de gebruikelijke faciliteiten en diensten, zijn er ook enkele interessante wetenswaardigheden over het vliegveld Belfast City Airport:

 • Het vliegveld heeft een landingsbaan van 1.829 meter lang, waardoor het geschikt is voor zowel regionale als internationale vluchten.
 • De luchthaven heeft een eigen treinstation, waardoor passagiers gemakkelijk toegang hebben tot het openbaar vervoer.
 • Het vliegveld heeft een moderne terminal met faciliteiten zoals lounges, geldautomaten en bagageafhandelingssystemen.
 • Er zijn verschillende luchtvaartmaatschappijen die vluchten aanbieden van en naar het vliegveld Belfast City Airport, waaronder British Airways, Flybe en KLM.

Het vliegveld Belfast City Airport is een belangrijke toegangspoort tot Belfast en biedt passagiers een gemakkelijke en comfortabele reiservaring. Met zijn gunstige locatie, goede bereikbaarheid en diverse faciliteiten, is het vliegveld een populaire keuze voor zowel zakelijke reizigers als toeristen die de prachtige stad Belfast willen verkennen.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *