London Biggin Hill Airport is een van de belangrijkste luchthavens in Londen, Verenigd Koninkrijk. Het is gelegen in de wijk Bromley, ongeveer 20 kilometer ten zuidoosten van het centrum van Londen. Het vliegveld is vooral bekend om zijn historische betekenis tijdens de Tweede Wereldoorlog en is tegenwoordig een belangrijk centrum voor zakelijke en privévluchten.

Locatie

London Biggin Hill Airport is gelegen in de wijk Bromley, in het zuidoosten van Londen. Het vliegveld ligt op ongeveer 20 kilometer afstand van het centrum van Londen, waardoor het gemakkelijk bereikbaar is voor zowel binnenlandse als internationale reizigers. De locatie van het vliegveld biedt ook gemakkelijke toegang tot andere delen van Londen en de omliggende gebieden.

Bereikbaarheid

London Biggin Hill Airport is goed bereikbaar met verschillende vervoersmiddelen. Hier zijn enkele van de belangrijkste manieren om het vliegveld te bereiken:

  • Auto: Het vliegveld is gemakkelijk bereikbaar met de auto via de snelwegen M25 en M23. Er zijn voldoende parkeermogelijkheden beschikbaar voor passagiers die met de auto komen.
  • Trein: Het dichtstbijzijnde treinstation bij London Biggin Hill Airport is Hayes, dat op ongeveer 4 kilometer afstand ligt. Vanaf het treinstation kunnen reizigers een taxi nemen naar het vliegveld.
  • Bus: Er zijn verschillende buslijnen die naar London Biggin Hill Airport rijden, waaronder de 320, 246 en R8. Deze bussen bieden een gemakkelijke en betaalbare manier om naar het vliegveld te reizen.

Aantal passagiers

London Biggin Hill Airport is voornamelijk een luchthaven voor zakelijke en privévluchten. Het aantal passagiers dat jaarlijks gebruik maakt van het vliegveld varieert, maar het ligt meestal rond de 70.000 tot 80.000 passagiers. Het vliegveld heeft een relatief klein aantal passagiers in vergelijking met andere grote luchthavens in Londen, wat bijdraagt aan de exclusiviteit en privacy van de faciliteit.

Andere wetenswaardigheden

London Biggin Hill Airport heeft een rijke geschiedenis en herbergt verschillende interessante bezienswaardigheden en faciliteiten. Hier zijn enkele andere wetenswaardigheden over het vliegveld:

  • Historische betekenis: Tijdens de Tweede Wereldoorlog diende London Biggin Hill Airport als een belangrijke basis voor de Royal Air Force. Het vliegveld speelde een cruciale rol in de verdediging van Londen tijdens de Slag om Engeland.
  • Musea: Het vliegveld herbergt verschillende musea die gewijd zijn aan de luchtvaartgeschiedenis. Bezoekers kunnen meer te weten komen over de rol van het vliegveld tijdens de oorlog en de ontwikkeling van de luchtvaart in het algemeen.
  • Zakelijke faciliteiten: London Biggin Hill Airport is een belangrijk centrum voor zakelijke vluchten en biedt uitgebreide faciliteiten voor zakenreizigers. Het vliegveld heeft onder andere vergaderzalen, VIP-lounges en cateringdiensten.
  • Privévluchten: Het vliegveld is ook populair onder privévliegtuig eigenaren en chartermaatschappijen. Het biedt een exclusieve en discrete omgeving voor reizigers die op zoek zijn naar privacy en comfort.

Al met al is London Biggin Hill Airport een belangrijk vliegveld in Londen, met een rijke geschiedenis en uitgebreide faciliteiten voor zakelijke en privévluchten. De locatie, bereikbaarheid en exclusiviteit maken het een aantrekkelijke keuze voor reizigers die op zoek zijn naar gemak en comfort tijdens hun reis.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *