Vliegveld Carsamba is een internationaal vliegveld gelegen in de provincie Samsun, Turkije. Het vliegveld is vernoemd naar de nabijgelegen stad Carsamba en is een belangrijke luchthaven in de regio. Hieronder vind je meer informatie over de locatie, bereikbaarheid, aantal passagiers en andere wetenswaardigheden van Vliegveld Carsamba.

Locatie

Vliegveld Carsamba is gelegen op ongeveer 23 kilometer ten oosten van het stadscentrum van Samsun. Het is strategisch gelegen aan de Zwarte Zee-kust, waardoor het een belangrijke toegangspoort is tot de regio. De luchthaven ligt in de buurt van verschillende populaire toeristische bestemmingen, waaronder de historische stad Amisos en het nationale park Kizilirmak Delta.

Bereikbaarheid

Vliegveld Carsamba is goed bereikbaar met zowel het openbaar vervoer als met de auto. Verschillende buslijnen verbinden de luchthaven met het stadscentrum van Samsun en omliggende steden. Daarnaast zijn er ook taxi’s beschikbaar voor vervoer van en naar de luchthaven.

Als je met de auto reist, kun je gebruik maken van de goed onderhouden snelwegen die naar de luchthaven leiden. Er zijn voldoende parkeermogelijkheden beschikbaar voor zowel korte als lange termijn parkeren.

Aantal passagiers

Vliegveld Carsamba heeft de afgelopen jaren een aanzienlijke groei doorgemaakt in het aantal passagiers. In 2019 werden er meer dan 2 miljoen passagiers verwerkt op de luchthaven. Deze groei is te danken aan de toenemende populariteit van Samsun als toeristische bestemming en de verbeterde connectiviteit met andere steden en landen.

Faciliteiten

Vliegveld Carsamba beschikt over moderne faciliteiten om het reizigerscomfort te garanderen. Er zijn verschillende eet- en drinkgelegenheden waar passagiers kunnen genieten van lokale en internationale gerechten. Daarnaast zijn er diverse winkels waar je souvenirs, kleding en andere benodigdheden kunt kopen.

De luchthaven biedt ook verschillende diensten aan, waaronder geldautomaten, wisselkantoren en autoverhuur. Passagiers kunnen gebruik maken van gratis wifi en er zijn oplaadpunten voor elektronische apparaten beschikbaar.

Wetenswaardigheden

Naast de gebruikelijke faciliteiten biedt Vliegveld Carsamba ook enkele interessante wetenswaardigheden. Zo is er een uitkijkplatform waar je een panoramisch uitzicht hebt over de luchthaven en de omgeving. Daarnaast organiseert de luchthaven regelmatig evenementen en tentoonstellingen om de lokale cultuur en tradities te promoten.

Als je tijd over hebt voordat je vlucht vertrekt, kun je een bezoek brengen aan de nabijgelegen stad Carsamba. Hier vind je historische bezienswaardigheden, lokale markten en gezellige cafés waar je kunt genieten van de Turkse gastvrijheid.

Kortom, Vliegveld Carsamba is een belangrijke luchthaven in de regio Samsun. Met goede bereikbaarheid, moderne faciliteiten en een groeiend aantal passagiers, is het een ideale keuze voor reizigers die deze prachtige regio willen verkennen.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *