Vliegveld Hilversum EHHV is een klein vliegveld gelegen in de stad Hilversum, in de provincie Noord-Holland. Het vliegveld is voornamelijk bedoeld voor recreatief vliegverkeer en heeft een rijke geschiedenis. In dit artikel zullen we meer vertellen over de locatie, bereikbaarheid, aantal passagiers en andere wetenswaardigheden van Vliegveld Hilversum EHHV.

Locatie

Vliegveld Hilversum EHHV is gelegen aan de oostelijke rand van de stad Hilversum, nabij het natuurgebied de Hoorneboegse Heide. De exacte locatie van het vliegveld is Noodweg 43, 1213 PW Hilversum. De ligging van het vliegveld biedt vliegers een prachtig uitzicht over het groene landschap van het Gooi.

Bereikbaarheid

Vliegveld Hilversum EHHV is zowel met de auto als met het openbaar vervoer goed bereikbaar. Met de auto kunt u het vliegveld bereiken via de A27, afslag Hilversum. Vervolgens volgt u de borden richting het vliegveld. Er is voldoende parkeergelegenheid beschikbaar voor bezoekers.

Indien u liever met het openbaar vervoer reist, kunt u vanaf station Hilversum de bus nemen naar de halte ‘Vliegveld Hilversum’. Vanaf daar is het slechts een korte wandeling naar het vliegveld. De busverbindingen zijn frequent en zorgen voor een goede bereikbaarheid voor reizigers zonder eigen vervoer.

Aantal passagiers

Vliegveld Hilversum EHHV is geen groot commercieel vliegveld en ontvangt daarom geen grote aantallen passagiers zoals Schiphol. Het vliegveld is voornamelijk gericht op recreatief vliegverkeer en wordt gebruikt door particuliere vliegtuigbezitters, vliegscholen en luchtvaartclubs. Het aantal passagiers dat jaarlijks gebruik maakt van Vliegveld Hilversum EHHV varieert, maar ligt over het algemeen tussen de 10.000 en 15.000 passagiers.

Wetenswaardigheden

Naast het feit dat Vliegveld Hilversum EHHV een belangrijke rol speelt in de recreatieve luchtvaart, heeft het vliegveld ook een interessante geschiedenis. Het vliegveld werd in 1939 geopend en diende tijdens de Tweede Wereldoorlog als basis voor de Duitse Luftwaffe. Na de oorlog werd het vliegveld overgedragen aan de Nederlandse luchtmacht, die het tot 2003 gebruikte voor trainingsdoeleinden.

Vandaag de dag is Vliegveld Hilversum EHHV een populaire bestemming voor vliegers die willen genieten van de prachtige natuur en het landschap van het Gooi. Het vliegveld beschikt over een moderne terminal met faciliteiten zoals een restaurant, vliegschool en onderhoudsbedrijven voor vliegtuigen. Daarnaast worden er regelmatig evenementen georganiseerd, zoals vliegshows en open dagen, waar bezoekers kennis kunnen maken met de wereld van de luchtvaart.

Conclusie

Vliegveld Hilversum EHHV is een klein maar belangrijk vliegveld in de stad Hilversum. Het vliegveld is voornamelijk gericht op recreatief vliegverkeer en ontvangt jaarlijks duizenden passagiers. De locatie van het vliegveld biedt vliegers een prachtig uitzicht over het groene landschap van het Gooi. Met goede bereikbaarheid via zowel de auto als het openbaar vervoer is het vliegveld gemakkelijk te bereiken. Naast de recreatieve functie heeft Vliegveld Hilversum EHHV ook een interessante geschiedenis en worden er regelmatig evenementen georganiseerd. Kortom, Vliegveld Hilversum EHHV is een unieke bestemming voor liefhebbers van de luchtvaart en het prachtige landschap van het Gooi.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *